Doprajte vlasom tú najlepšiu starostlivosť vďaka jablčnému octu.dreamstime
StoryEditor

Ocot ako zdravšia náhrada chemických šampónov: Zaručí rast aj lesk

18.02.2023, 17:00
Krása a móda

V súčasnosti máte k dispozícii veľké množstvo výrobkov, ktoré môžete používať na udržiavanie vašej krásy. Avšak predtým, než siahnete po chemických šampónoch, vyskúšajte prírodný prostriedok, ktorý už v minulosti využívali aj vaše babičky. S týmto všetkým môže jablčný ocot pomôcť vašim vlasom.

Jablčný ocot dokáže vyliečiť množstvo zdravotných problémov. Pomôže pri chudnutí, so srdcovými chorobami či cukrovkou, zbaví vás bradavíc, zlého dychu, pálenia záhy a je skvelým bojovníkom proti akné. Nie je preto prekvapením, že môže byť vynikajúcim prírodným prostriedkom aj pri starostlivosti o vlasy. Skúste vymeniť moderné balzamy, šampóny a kondicionéry, ktoré v mnohých prípadoch viac škodia, než prospievajú, za jablčný ocot. Stačí, ak zájdete do kuchyne a doprajete vašim vlasom to, čo si zaslúžia.

Vhodný pre každú z vás

Jablčný ocot vlasy nezaťažuje a netrápi ich žiadnymi parabénami ani silikónmi. Či už sa rozhodnete, že si ním budete vlasy oplachovať alebo naopak robiť zábaly, v každom prípade poskytnete svojej hrive množstvo výhod. Na octe je skvelé najmä to, že sa hodí na všetky typy vlasov, a to bez rozdielov. Pomôže mastným, suchým, vlnitým, rovným, dlhým, krátkym, prirodzeným alebo farbený vlasom. Nielenže im zaručí lesk, ale zabezpečí ich správny rast.

image

Ocot zamedzí vypadávanie vlasov a zaručí lesk.

dreamstime

Na lupiny či rast

Ak sa túžite starať o svoj zovňajšok o čosi viac a lepšie, skúste začať od základov, a teda zmenou prípravkov, ktoré používate. Ocot vám v prvom rade pomôže s vyčistení vlasov do hĺbky a zabezpečí, aby konečne dýchali a žiarili. Rovnako tak, prospieva aj vlasovej pokožke. Vďaka antimikrobiálnym účinkom vás zbaví nepekných lupín, zmierni prípadné svrbenie a vráti pH vašich vlasov do rovnováhy. Keďže nevysúša, môžete ho na pokožku aplikovať pravidelne, čím podporíte prekrvenie korienkov, ale aj samotný rast vlasov.

Nezabudnite ho zriediť s vodou

Predtým, než si ocot aplikujete na vlasy, je potrebné ho zriediť. Tým docielite aj to, že vám hriva nebude voňať po octe. Vezmite si fľaštičku s rozprašovačom a nalejte do nej vodu. Na jednu šálku vody pridajte 3 polievkové lyžice octu. Vlasy si umyte ako zvyčajne a následne do nich nastriekajte ocot. Poriadne ho vmasírujte do korienkov, nechajte pôsobiť približne 5 minút a opláchnite vodou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
11. apríl 2024 16:56