Zdravá strava je základ pre krásnu pleť.pexels
StoryEditor

Krásnu pleť máte na dosah. A to najmä vďaka týmto potravinám

25.02.2023, 10:00
Krása a móda

Pozná to zrejme každá z vás, akonáhle trošku poľavíte v strave, alebo si doprajete nejaké tie nezdravé potraviny, vaša pleť vám to raz dva spočíta. Rovnako tak sa na nej odrazí, ak to trebárs preženiete s alkoholom, alebo sladenými nápojmi. Sú však aj potraviny, ktoré vám naopak na ceste za krásnou a najmä zdravou pleťou dokážu pomôcť.

Pitný režim by mal byť samozrejmosťou, no aj niektoré potraviny dokážu s pleťou hotové zázraky.

Bielkoviny

Bielkoviny sú bohatým zdrojom vitamínu C a tiež zinku, ktorý prospieva krásnej pleti. Nesmieme však zabudnúť ani na zdravé tuky, ktoré bielkoviny nachádzajúce sa najmä vo vajíčkach, rybách či v bielom mäse obsahujú.

image

Vajíčka, avokádo ani hrozno by na vašom tanieri nemali chýbať.

pexels

Zelenina ktorá hydratuje

Takmer všetky druhy zeleniny sú skvelým zdrojom nie len vitamínov, ale aj minerálnych látok. Niektoré z nich však oproti ostatným obsahujú oveľa väčšie množstvo vody, ktorá pôsobí na vašu pleť hydratačne. A práve vnútorná hydratácia je pre pleť veľmi podstatná. Servírujte si preto pravidelne cuketu, uhorku, ale aj červený melón.

Paradajky

Ak je vaša pleť často podráždená a má sklon k šúpaniu, doplňte svoj jedálniček o paradajky. Táto skvelá zelenina obsahuje okrem betakaroténu aj dôležitý lykopén a tiež vitamíny A a C. Paradajky tak vášmu telu doprajú presne to, čo potrebuje. Mimochodom, mali by ste dať šancu aj cvikle, ktorá má doslova regeneračné a anti agingové účinky.

Olivy aj avokádo

Skvelým zdrojom zdravých tukov sú aj olivy a avokádo. Už po veľmi krátkom čase zbadáte na vašej pleti, že ste si práve tieto potraviny dopriali. Bude totiž krásne svieža, vypnutá a doslova žiarivá.

Ovocie

Ovocie prospieva nie len vášmu zdraviu, ale aj pleti. Opäť môžeme vyzdvihnúť v prvom rade jeho hydratačné účinky, ale aj množstvo vitamínov a minerálov, ktoré obsahujú a s vašou pleťou práve toto urobí zázraky. A ešte niečo! Ak si v obchode pravidelne vyberáte hrozno bez jadierok, tentokrát urobte zmenu a kúpte si práve to, ktoré jadierka obsahuje. Sú totiž zdrojom vlákniny, draslíka no v neposlednom rade aj železa či mangánu, ktoré pleť udržiavajú v skvelej kondícii. A aby sme nezabudli, sú to úžasné antioxidanty, ktoré bojujú s toxínmi a nečistotami, ktoré na vás z každej stany útočia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 11:20