Krémový dezodorant si pripravíte doma za pár minút.dreamstime
StoryEditor

Vyrobte si doma prírodný dezodorant. Budete na to potrebovať len štyri ingrediencie

20.02.2023, 10:00
Krása a móda

Chcete svojej pokožke dopriať tú najlepšiu starostlivosť a kladiete dôraz aj na to, aby boli produkty ktoré používate čo najviac prírodné? Kým pri väčšine kozmetiky vám nič iné ako podrobné čítanie etikiet nezostáva, niektoré si pokojne môžete vyrobiť aj sami v pohodlí vášho domova. A to z prísad o ktorých viete, že sú pre vaše zdravie nezávadné.

Väčšina dezodorantov či antiperspirantov obsahuje hliníkové soli, ktoré sú agresívne. Prírodné produkty tohto typu však niekedy pre ľudí, ktorí majú s potením ťažkosti nie sú dostačujúce.

Prírodný dezodorant

Na výrobu dezodorantu vám budú stačiť len štyri ingrediencie. A ani jeho príprava nie je žiadna veda. V hrnčeku si pomaly zohrejte jednu väčšiu lyžicu kokosového oleja, ten by mal byť teplý, no nemal by vrieť. Kokosový olej odstavte z platničky a zatiaľ si v miske zmiešajte dve čajové lyžičky zemiakového škrobu a rovnaké množstvo sódy bikarbóny. Suchú zmes následne vysypte do oleja, pridajte pár kvapiek éterického oleja, ktorého vôňu obľubujete a za stáleho miešania nechajte olej vychladnúť. Ak máte k dispozícii oxid zinočnatý, pridajte do suchej zložky aj ten. Má vynikajúce vlastnosti, pretože pôsobí protizápalovo a tiež si dokáže hravo poradiť aj s baktériami a zápachom, ktorému sa pri potení nevyhnete.

image

Nezabudnite na svoju obľúbenú vôňu.

pexels

Skladovanie

Po vychladnutí svoj tuhý, krémový dezodorant nalejte do uzatvárateľných mištičiek, alebo fľašiek a nechajte poriadne stuhnúť. Nevýhodou síce je, že ho musíte nanášať pomocou rúk, prípadne špachtle. Čisté, prírodné zloženie však za to určite stojí. Dezodorant sa pri kontakte s pokožkou zahreje a nanášanie je veľmi jednoduché a navyše rovnomerné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 05:43