Vyrobte si domáci šampón na mastné, suché alebo krehké vlasy.dreamstime
StoryEditor

Vaše vlasy budú hydratované a žiarivé: Vyrobte si domáci šampón z octu či aloe vera

10.02.2023, 07:00
Krása a móda

Ponuka vlasových produktov je v obchodoch síce veľmi široká, no aj tak má väčšina z vás problém nájsť ten pravý šampón pre vašu hrivu. Veď priznajme si na rovinu, koľko z tých šampónov, ktoré ste si zakúpili, naozaj fungovalo? Čo tak si vyrobiť vlastný? Prinášame vám jednoduché recepty na šampóny, vďaka ktorým budú vaše vlasy hydratované a žiarivé.

Či už máte mastné, suché alebo krehké vlasy, v obchodoch sa snažíte nájsť šampón, ktorý nebude príliš drahý a predovšetkým vám pomôže vyriešiť váš problém. Aby ste nemuseli skúšať desiatky výrobkov, pripravili sme si pre vás niekoľko receptov na domáce šampóny, ktoré neobsahujú žiadne chemické látky, ale zabezpečia, že budú vaše vlasy hydratované a žiarivé. Okrem toho, na ich výrobu vám stačí len pár ingrediencii.

Rozjasňujúci šampón z jablčného octu

Budete potrebovať:

3 – 4 PL jablčného octu

2 šálky vody

Postup: Na lej ocot a vodu do fľaše a poriadne pretrepte, aby sa ingrediencie spojili. Navlhčite vlasy vodou a nastriekajte do nich zmes od korienkov až po končeky. Nechajte pôsobiť 5 minút a opláchnite. Tento šampón vám nielenže rozžiari vlasy, ale odstráni z nich všetky nečistoty, ktoré sa na nich nahromadili.

image

Šampón z jablčného octu

dreamstime

Ílový šampón pre mastné vlasy

Budete potrebovať:

2 PL ílového prášku

10 kvapiek akéhokoľvek esenciálneho oleja

Postup: V miske zmiešajte ílový práčok a esenciálny olej. Touto zmesou umyte vlasy a opláchnite vodou. Ílový šampón je skvelý najmä pre tie ženy, ktoré sa chcú zbaviť mazu a vyčistiť pokožku hlavy. Jeho účinok môžete vidieť už po prvom použití.

image

Ílový šampón

dreamstime

Šampón zo zeleného čaju na rast vlasov

Budete potrebovať:

2 PL medu

1 ČL olivového oleja

½ šálky zeleného čaju

¼ šálky kastílskeho mydla

10 kvapiek akéhokoľvek esenciálneho oleja

Postup: Uvarte zelený čaj, nechajte vychladnúť a zmiešajte ho s ostatnými ingredienciami. Naneste na vlasy, nechajte pôsobiť minútu a opláchnite vodou. Tento šampón je skvelý najmä na rast vlasov, no dokáže ich zbaviť aj suchosti či lupín.

image

Šampón zo zeleného čaju

dreamstime

Šampón na krehké vlasy z aloe vera

Budete potrebovať:

½ šálky kastílskeho mydla

½ šálky vody

⅓ šálky aloe vera

Postup: Zmiešajte všetky ingrediencie, naneste na vlasy a opláchnite vodou. Ak sú vaše vlasy krehké a suché, tento šampón je pre vás ako stvorený. Aloe vera vám totiž pomôže vyrovnať hladinu pH pokožky hlavy, upokojí podráždenie a zamedzí vypadávanie.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 17:00