Tuhý šampón vám pomôže na ceste za krásnymi vlasmi.pexels
StoryEditor

Dajte zelenú tuhým šampónom. Toto sú dôvody, prečo by ste nimi mali nahradiť klasické šampóny

10.02.2023, 15:00
Krása a móda

Ste otvorení zmenám? Potom vymeňte klasické tekuté šampóny ktoré bežne používate za tie tuhé. Majú svoje veľké výhody a v mnohých smeroch majú tuhé šampóny dokonca pred bežnými šampónmi navrch. Túto zmenu ocenia nie len vaše vlasy, ale aj planéta.

Krásne vlasy

Ak sa obávate toho, že šampón nebude vhodný pre váš typ vlasov, môžeme vás ubezpečiť, že v ponuke sú šampóny, ktoré naplnia potreby tak suchých ako aj mastných či lámavých vlasov. Poobzerajte sa po šampóne, ktorý obsahuje práve tie ingrediencie, ktoré vaše vlasy potrebujú na to, aby boli krásne a zdravé. Nezabúdajte aj na to, že v tuhom šampóne sú tieto zložky oveľa viac koncentrované, preto na umytie vašej hrivy spotrebujete menšie množstvo ako pri vašom obľúbenom šampóne.

Skladovanie

Aby vám šampón vydržal čo najdlhšie, ukladajte ho na mydelničku. Najlepšie bude, ak bude mydlo na vzduchu, vďaka čomu sa prirodzene vysuší a nebudú sa na ňom zhromažďovať baktérie, ktoré majú radi vlhko.

Najskôr si navlhčíme vlasy.

Ako používať tuhý šampón?

  • Pár ťahmi si pošúchame šampónom po vlhkých vlasoch. Skutočne netreba veľa, nakoľko sú tieto šampóny koncentrované.
  • Jemne vmasírujeme šampón do pokožky a do vlasov – môže sa vytvoriť jemná pena, ktorá však nie je vždy prítomná. Záleží od typu mydla. Avšak pozor. Vytvorenie peny nie je ukazovateľom dobrého umytia vlasov. Je to len zvyk z používania komerčných produktov.
  • Po rovnomernom vmasírovaní dôkladne opláchneme vlasy vodou.

Tipy ohľadom používania tuhého šampónu

  • Ak začneme používať tuhý šampón a pred tým sme používali klasický prípravok, bude to veľká zmena pre naše vlasy. Zo začiatku sa nám to nemusí pozdávať. Avšak netreba to vzdať pri prvom pokuse. Niektoré vlasy si na túto zmenu zvyknú na zmenu až po niekoľkých umývaniach. Chce to skutočne len čas.
  • Ak máme veľmi tvrdú vodu, chce to viac prípravku, ktorý však môže pri nedostatočnom opláchnutí zostať na vlasoch. Je tu však riešenie. Pred použitím tuhého šampónu si navlhčíme vlasy sódou bikarbónou. Zmiešame 1 polievkovú lyžicu sódy bikarbóny s hrnčekom vody. Touto zmesou navlhčíme vlasy a následne umyjeme šampónom. Po umytí dôkladne prepláchneme vlasy.
  • Alebo môžeme vlasy oplachovať jablkovým octom po umytí vlasov. Pripravíme si zmes v pomere - 3 polievkové lyžice jablkového octu so šálkou vody. Zmes nanesieme na vlasy a necháme približne 3 minúty pôsobiť. Octovej vône sa nemusíme báť. Po vyschnutí vlasov zmizne.
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:54