Tuhý šampón vám pomôže na ceste za krásnymi vlasmi.pexels
StoryEditor

Dajte zelenú tuhým šampónom. Toto sú dôvody, prečo by ste nimi mali nahradiť klasické šampóny

10.02.2023, 15:00
Krása a móda

Ste otvorení zmenám? Potom vymeňte klasické tekuté šampóny ktoré bežne používate za tie tuhé. Majú svoje veľké výhody a v mnohých smeroch majú tuhé šampóny dokonca pred bežnými šampónmi navrch. Túto zmenu ocenia nie len vaše vlasy, ale aj planéta.

Tuhé šampóny nie sú žiadnou novinkou, no aj napriek tomu ich v drogérii viac menej obchádzate. Dajte im šancu. Pokojne ich používajte na striedačku s bežnými šampónmi. Keď však uvidíte príjemnú zmenu na vašich vlasoch, stanú sa pre vás jasnou voľbou.

Cestovanie

Prvý veľký benefit pocítite v prípade, že ste vášnivým cestovateľom. Toto mydlo vám ušetrí nejaký ten priestor v batožine, no podstatnejšie je, že tým, že nie je tekuté, neráta sa do počtu k tekutinám, ktoré so sebou môžete brať na palubu lietadla v príručnej batožine.

Šetrenie miesta

Nádoba so sprchovacím gélom, ďalšia fľaša so šampónom, s kondicionérom, s maskou na vlasy. Na poličke v kúpeľni toho máte určite viac než dosť. Tuhý šampón vám šetrí miesto. Navyše, ak sa rozhodnete aj pre ostatné kozmetické produkty v tuhej verzii, úsporu miesta rozhodne pocítite.

Ekologický rozmer

Tuhé šampóny majú aj ekologický rozmer. Životné prostredie šetria najmä tým, že pri ich výrobe je oproti bežným šampónom použité oveľa menšie množstvo vody. Druhým faktom je, že sú zväčša balené v ekologických a rozložiteľných obaloch. Každou kúpou tuhého šampónu ušetríte jednu plastovú fľašu a to sa počíta ako pomerne veľká úspora. Po minutí šampónu teda nezostane žiaden odpad.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 13:24