Doprajte svojim chodidlám účinnú domácu pedikúru.dreamstime
StoryEditor

Wellness pre unavené nohy: Zbavte svoje chodidlá drsnej a popraskanej kože vďaka domácej pedikúre

20.01.2023, 19:00
Krása a móda

Vaše nohy prejdú za deň desaťtisíce krokov, a preto si zaslúžia extra starostlivosť. Doprajte im z času na čas domácu pedikúru, vďaka ktorej sa zbavíte drsnej, stvrdnutej a popraskanej kože či opuchov. Takto by mal vyzerať pravidelný wellness pre vaše chodidlá, ktoré musia vyzerať ako zo škatuľky.

O nohy by ste sa mali starať takisto ako o pleť. Veď predsa, vaše chodidlá majú zo všetkých častí tela tú najnáročnejšiu úlohu. Keďže vás musia nosiť celé dni po svete, ich pokožka je silnejšia a tvrdšia ako inde na tele. Nepomáhate im však ani nevhodnou obuvou, tlakom či neustálym trením. Ak vás trápi stvrdnutá a odumretá pokožku, popraskané päty, neestetické nechty či opuchy, mali by ste svojim nohám dopriať luxus, o akom sa im ani nesnívalo. Toto je najlepší domáci wellness pre vaše namáhané chodidla.

Krok po kroku k chodidlám ako zo škatuľky

  1. Krok: uvoľňujúci kúpeľ

Napustite lavór teplou vodou a na zmäkčenie či dezinfekciu do nej pridajte pár kvapiek octu či šťavu z citróna.  Takýto domáci wellness pripraví vašu pokožku na pedikúru, zjemní tvrdé miesta, ktoré sa budú odstraňovať oveľa ľahšie. Nechajte svoje nohy vo vode 10 minút a relaxujte zatiaľ pri obľúbenej knihe či hudbe. Po kúpeli chodidlá usušte a nezabudnite na miesta medzi prstami, kde sa zvykne hromadiť najviac špiny a baktérii.

image

Do kúpeľa môžete pridať soľ, ocot alebo šťavu z citróna.

dreamstime
  1. Krok: odstránenie zhrubnutej kože

Po kúpeli sú vaše nohy jemné a pripravené na odstránenie zhrubnutej kože. Najlepšie bude, ak si nohy ošúchate pemzou alebo pilníkom, no snažte sa, aby ste si kože neodstránili príliš veľa. Tvrdá koža totiž slúži chodidlám ako prirodzená ochrana a je dôležitá pre zdravé nohy.

image

Odstráňte stvrdnutú kožu pomocou pilníka alebo pemzy.

dreamstime
  1. Krok: strihanie a lakovanie nechtov

Po odstránení zhrubnutej kože z chodidiel je na rade strihanie nechtov. Aby ste zabránili zarastaniu, snažte sa ich zarovnať do rovnej línie, či už pomocou kliešťov alebo nožničiek. Následne ich opilníkujte zo strany smerom do stredu a jemne zatlačte nechtovú kožu na každom prste. Ak chcete, aby vaše nechty vyzerali neodolateľne, môžete si ich nalakovať. Najprv použite podkladový lak, ktorý posilní a spevní oslabené nechty, nasleduje farebný lak a na záver vrchný lak.

image

Ostrihajte si nechty a použite lak.

dreamstime
  1. Krok: krémovanie

Posledným krokom domácej pedikúry je krémovanie chodidiel. Keďže je pokožka na nohách veľmi hrubá, mali by ste použiť špeciálny hydratačný krém, ktorý je potrebné nanášať na nohy viackrát do týždňa. Takisto im môžete dopriať masáž, ktorú si urobíte samy alebo požiadate partnera. Po krémovaní ešte chvíľu relaxujte, aby sa krém stihol vstrebať do pokožky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:45