Odstráňte mejkap vďaka týmto prírodným odličovačom, ktoré si môžete vyrobiť samy doma.dreamstime
StoryEditor

Skúste to bez chémie: Vyrobte si prípravky na odličovanie tváre z prísad, ktoré má každá z vás doma

16.01.2023, 19:00
Krása a móda

Na dôkladne čistenie pleti by nemala zabúdať ani jedna z vás, pretože je to najdôležitejší krok pri starostlivosti o pokožku. Ak by ste ho vynechali, póry by zostali zanesené a vaša pleť by neprijala účinné zložky žiadneho krému. Predtým, než siahnete po kupovanom odličovači, skúste si ho vyrobiť samy doma z prísad, ktoré sú finančne nenáročné a dokonca aj liečivé.

Vedeli ste o tom, že mejkapu sa môžete zbaviť aj prírodnou cestou? Áno, v obchodoch nájdete množstvo odličovacích výrobkov bez chémie, no ak si čistiaci produkt vyrobíte samy doma, máte istotu, že sa naozaj jedná o prírodnú kozmetiku. Okrem toho, prísady, ktoré do domáceho odličovača dáte, nielenže zbavia vašu pleť nečistôt, ale dodajú jej potrebné vitamíny a vyriešia všemožné problémy. Toto sú najlepšie čistiace prípravky z prísad, ktoré má pravdepodobne doma každá z vás.

Uhorková šťava na hydratáciu

Jednoduchý a účinný prírodný odličovač je nepochybne uhorka, ktorá sa nájde v chladničke každej z vás. Nastrúhajte kúsok šalátovej uhorky do misky, vyžmýkajte z nej šťavu, pridajte rovnaké množstvo vody a zamiešajte. Naneste na vatový tampón a odstráňte nečistoty či mejkap z pokožky. Okrem toho, že uhorka pleť odlíči, zároveň ju aj hydratuje, osvieži, spevní a pomôže proti rozšíreným pórom.

image

Uhorka pleť hydratuje a vyživí.

dreamstime

Všestranný med

Med obsahuje celý rad prospešných vitamínov a minerálov, vďaka čomu je považovaný za všestrannú surovinu. Nielenže má antibakteriálne a probiotické vlastnosti, ale je vynikajúci pre problematickú, suchú či mastnú pleť. Dokáže urýchliť regeneráciu, spomaľuje starnutie a zmierňuje viditeľnosť jaziev po akné. Do malej misky dajte jednu polievkovú lyžicu mlieka a jednu čajovú lyžičku tekutého medu. Do tejto zmesi namočte vatový tampón a odstráňte všetok mejkap.

Aloe vera dokáže zázraky

Máte doma túto zázračnú rastlinu? Výborne, môžete si z nej vyrobiť účinný odličovač. Aloe vera je totiž plné antioxidantov, vďaka ktorým pleť vyživí, zvýši tvorbu kolagénu, zabráni vysušeniu pokožky a stimuluje regeneráciu narušených tkanív. Ideálne je použiť hrubšie listy rastliny, pretože práve tie obsahujú najviac liečivých látok. List jednoducho zbavte šupky, dužinu rozmixujte a zmiešajte s vodou. Naneste na vatový tampón a odstráňte nečistoty z pleti.

image

Aloe vera je plné antioxidantov a vitamínov.

dreamstime

Olivový olej ako bojovník so suchou a citlivou pleťou

Ak máte suchú a citlivú pokožku, vyrobte si pleťový odličovač z mlieka a olivového oleja, ktorý v sebe ukrýva veľké množstvo vitamínov a antioxidantov. Je schopný bojovať s poškodením od slnečného žiarenia, no zmierni aj príznaky akné, vyživí a hydratuje pokožku. Zmiešajte olivový olej s plnotučným mliekom, tekutinu vlejte do sklenenej nádoby a pred každým použitím pretrepte. Naneste na vatový tampón a ľahko zotrite mejkap.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 08:12