Ak túžite po dlhých a krásnych vlasoch, snažte sa ich strihať pravidelne.dreamstime
StoryEditor

Chcete mať krásne a zdravé vlasy? Prezradíme vám, ako často a kedy by ste si ich podľa lunárneho kalendára mali strihať

12.01.2023, 09:00
Krása a móda

Po krásnych a zdravých vlasoch túži každá z vás, no viete, ako často by ste si ich mali strihať, aby ste si tento sen splnili? Síce sa zdá, že ide o veľmi jednoduchú otázku, mnoho žien sa vyberie ku kaderníkovi až keď sú ich končeky rozštiepené, vlasy zničené alebo im vidno šediny. Aby ste boli spokojné so svojou hrivou, pozrite sa, ako často a kedy by ste si mali strihať vlasy.

Pravidelné strihanie je veľmi dôležité. Bohužiaľ, mnohé z vás robia aj pri takejto jednoduchej činnosti chybu. Niektoré si totiž myslia, že keď sa nebudú strihať, ich vlasy budú dlhé a krásne. Alebo sa naopak strihajú každú chvíľu, aby urýchlili rast. Je to však iba mýtus. V prvom rade by ste mali vedieť, ktoré signály vám povedia, že potrebujete ostrihať. Rozhodne by ste mali navštíviť kaderníka, keď sa vám pri česaní začne kefa v končekoch zadrhávať, keď si na oblečení nájdete odlomené končeky a keď si všimnete, že vaše končeky majú tvar guličky alebo stromčeku. Po návšteve kaderníka si do diára zapíšte jej dátum a dopredu si poznačte aj ďalšiu návštevu. V tomto momente nastáva otázka, kedy znovu navštíviť kaderníka?

image

Ak vidíte, že sa vám končeky štiepia, rozhodne navštívte kaderníka.

dreamstime

Frekvencia strihania dlhých či krátkych vlasov nie je rovnaká

Podľa odborníkov by ste sa mali dávať podstrihávať približne každé štyri mesiace, bez ohľadu na to, či máte rovné, vlnité, farebné alebo prirodzené vlasy. Verte či nie, stačí len jeden centimeter a vaša hriva vám poďakuje. Čo sa týka dĺžky vlasov, dlhé a stredne dlhé vlasy by ste si mali zastrihávať každých 8 až 12 týždňov. S krátkymi vlasmi je to o čosi náročnejšie, pretože si ich pravdepodobne často upravujete, žehlíte a používate množstvo chemických prostriedkov. Z tohto dôvodu sa odporúča navštíviť kaderníka každých 4 až 8 týždňov. Zabudnúť by ste nemali ani na to, kedy si ich striháte. Totiž, podľa lunárneho kalendára existujú dni, v ktorých sa návšteva kaderníka neodporúča.

Strihajte sa podľa lunárneho kalendára

S kvalitou vašich vlasoch úzko súvisí aj deň strihania. Totiž, mesiac neovplyvňuje len počasie či more, ale vplýva a na ľudské telo. Stretnutie s kaderníkom sa podľa lunárneho kalendára neoplatí v dňoch vodných znamení, a teda od 6. januára do 14. februára. Ak by ste v tomto období návštevu kaderníka neodložili, neskôr by ste museli bojovať s lupinami, jemnými prameňmi a rozštiepenými končekmi. Dni, ktoré sú vhodné na zmenu účesu sú naopak v znameniach zeme a ohňa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 05:56