Nanášaniu rúžu venujte dostatočnú pozornosť.pexels
StoryEditor

Rúž na perách je sexi, no ak sa dopustíte týchto chýb, môže vám pridať niekoľko rokov!

22.12.2023, 12:00
Krása a móda

Je používanie rúžu súčasťou vášho bežného líčenia? Alebo rúž používate len sporadicky a to najmä pri nejakej príležitosti? Rúž na perách vyzerá nielen sexi, ale aj žensky, no len v prípade, že sa nedopustíte chýb, kvôli ktorým vám pridá niekoľko rokov naviac a navyše môže pôsobiť nevkusne.

Väčšinou sa ženy dopúšťajú tých istých chýb a to nielen pri výbere toho správneho odtieňu, ale aj pri samotnej aplikácii rúžu. Poučte sa teda z chýb iných a naučte sa nanášať rúž správne, aby bol efekt dokonalý.

Kontúrovacia ceruzka

Predtým, než si na pery nanesiete samotný rúž by ste mali použiť takzvanú kontúrku. No už tu sa treba mať na pozore. Príliš tmavá kontúrovacia ceruzka môže napáchať pomerne veľké škody. Rovnako, ak ju nanesiete v príliš silnej vrstve. Z celých pier tak budú priťahovať pozornosť najmä ich obrysy.

A to nevyzerá ani pekne, ani esteticky. Ak si nie ste isté odtieňom, voľte neutrálne farby, pokojne také, ktoré sa skôr hodia k odtieňu vašej pleti, než k perám. Veľkým trendom je momentálne aj biela kontúrka, ktorá sa navyše hodí takmer ku všetkým farbám.

image

Výber toho správneho rúžu nechajte na odborníkov.

pexels

Popraskané pery

Tie z vás, ktoré majú sklony k popraskaným a suchým perám by mali prehodnotiť, či budú rúž počas tohto obdobia používať a či radšej nedajú šancu balzamom na pery minimálne do chvíle, kým sa pery trošku zotavia. Ak si totiž dáte na popraskané či suché pery na ktorých sú šupinky rúž, ešte viac zvýrazníte tento problém. Ak však predsa len túžite po farbe na perách, zvoľte tuhý rúž pred tekutým a vyberajte si spomedzi nich taký, ktorý má aj hydratačné zložky. Pred nanesením si urobte jemný peeling pier, aby ste aspoň čiastočne odstránili šupinky a odumreté čiastočky. Pomôže vám tiež, ak pred nanesením rúžu použijete balzám na pery, ktorý necháte chvíľu zaschnúť a až po pár minútach aplikujete rúž. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 00:42