Ak túžite po zdravých perách, používajte dvakrát do týždňa peelig.dreamstime
StoryEditor

Popraskané a suché pery? Zachráni ich peeling, ktorý si môžete pripraviť aj doma

13.01.2023, 10:00
Krása a móda

Popraskané či suché pery nie sú počas zimy ničím výnimočným. Práve naopak. Trápia takmer všetkých a to bez rozdielu tak ženy, mužov aj deti. Hydratácia je základ, no niekedy suchý vzduch a zima urobia svoje a napáchajú dosť škody aj napriek vašej pravidelnej starostlivosti

Ak si už neviete so suchými perami poradiť, doprajte im peeling. Z pár ingrediencií si ho dokonca môžete pripraviť aj doma.

Peeling pier

Peeling vaše pery zbaví odumretých častí i nepekných šupiniek. Navyše sa vďaka peelingu zvýši prietok krvi v perách, vyhladia sa línie pier a pery tak budú nielen vyzerať, ale aj budú zdravé. Kým balzam, alebo niektoré druhy rúžov dodajú vašim perám potrebnú hydratáciu a výživu, vďaka peelingu budú hebké, vláčne a budú už na prvý pohľad doslova k zahryznutiu.

image

Peeling si pripravíte z pár ingrediencií, ktoré máte bežne doma.

dreamstime

Ako na to?

Peeling by ste mali používať aspoň dvakrát týždenne. Dajte si menšie množstvo zmesi na pery. Krúživými pohybmi ho nanášajte po perách po dobu zhruba jednej minúty. Následne peeling umyte a použite balzam na pery.

Škoricový peeling

Škorica k zime neodmysliteľne patrí. Peeling nielenže vaše pery zbaví šupín, ale vďaka nej budú aj plnšie. Na jeho prípravu budete potrebovať po malej lyžičke z nasledujúcich ingrediencií: med, kokosový cukor, mletá škorica, kokosový olej. Všetko spolu premiešajte a naneste na pery.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 11:04