Do tejto kozmetiky sa oplatí investovať a pri týchto produktoch môžete naopak siahnuť po lacnejšej alternatíve.dreamstime
StoryEditor

Takto ušetríte na kozmetike: Pozrite sa, do čoho sa oplatí investovať a kde je to zbytočné!

21.12.2023, 11:00
Krása a móda

Nie každá z nás si našla finančne zabezpečeného partnera alebo prácu, ktorá bude vynášať aj niekoľko tisíc. Práve z tohto dôvodu je dobré vedieť, na čom môžete ušetriť, aby ste si naopak mohli užiť iné. Čo keby sme vám povedali, že ani kvôli kráse nemusí vaša peňaženka krvácať? Pozrite sa, do ktorých kozmetických výrobkov sa oplatí investovať a pri ktorých nepoznáte rozdiel.

Myslíte si, že keď chcete šetriť, musíte kupovať len lacné a nekvalitné veci? Nie je to pravda. Áno, každá z nás si občas potrebuje dopriať a potešiť svoju dušu. Mali by ste však vedieť, že pokiaľ ide o kozmetiku, dôležité je hlavne to, aby spĺňala, čo má. Ak používate kozmetické výrobky na dennej báze a ich výdavky vašu peňaženku vyloženie bolia, nezúfajte. Stačí totiž vedieť, na ktorých produktoch sa dá ušetriť bez toho, aby to vaša beauty rutina spoznala.  

Odličovač a čistiaci produkt

Základom pre zdravú a žiarivú pleť je pravidelná a dôkladná očista. Práve z tohto dôvodu by ste mali vykonávať dvojité čistenie ráno aj večer. Táto rutina spočíva v tom, že pomocou odličovacieho mlieka, peny, micelárnej vody alebo tuhého odličovača najprv odstránite mejkap či SPF ochranu a potom použijete čistiaci produkt, ktorým umyjete pokožku od všetkého, čo na nej zostalo po prvom kroku. V obidvoch prípadoch môžete s čistým svedomím siahnuť po lacnejších variantoch, rozdiel totiž nepoznáte. Dôležité je iba to, aby dané produkty dodali pleti, čo potrebuje, vyčistili ju a nenarušili kožný film.

image

Pri odličovaní si nemusíte robiť starosti s drahými produktami.

dreamstime

Sérum alebo hydratačný prípravok

Pleťové sérum je navrhnuté tak, aby prenikalo do hlbších vrstiev pokožky a tam jej dodalo to, čo potrebuje. Vďaka nemu sa preto môžete zbaviť únavy, starnutia, nedostatku vlahy, straty pružnosti, pigmentových škvŕn či úbytku kolagénu. Naproti tomu stojí hydratačný prípravok, ktorého úlohou je iba hydratácia vrchnej vrstvy pokožky. Samozrejme, potrebujete jedno aj druhé, no dá sa s tým niečo robiť. Najlepšie bude, ak si zaobstaráte sérum, ktoré bude hydratačné, no zároveň stále dokáže bojovať s hlbšími nedokonalosťami.

Sprchový gél a telové mlieko

Za sprchové gély či mydlá väčšina z vás pravdepodobne neutráca veľa peňazí a robí tak správne. Totiž, ich hlavnou úlohou je voňať a zmyť nečistoty z tela. Na druhej strane by ste mali zainvestovať do telového mlieka, ktoré je omnoho dôležitejšie. Nielenže dodá vašej pokožke hydratáciu, spevní ju, ale aj prevonia.

image

Zainvestujte skôr do telového mlieka než do sprchového gélu.

dreamstime

Riasenka a očné tiene

Ako dlho vám trvalo nájsť tú správnu riasenku, ktorá s vami stopercentne súznie? Pravdepodobne, veľmi dlho. A je to tak správne. Riasenka totiž spadá do produktov, na ktorých sa neoplatí šetriť, obzvlášť ak máte citlivé oči. Naopak očné tiene neprichádzajú s okom do bezprostredného kontaktu, a preto môžete voliť aj ich lacnejšie alternatívy.

Mejkap a púder

V dnešnej dobe sa už len máloktorá z vás uspokojí s hutnou hnedastou pastou, ktorá robí na tvári nevzhľadné fľaky. Práve preto by ste mali do svojho mejkapu zainvestovať a zaobstarať si taký, ktorý sa príjemne rozotiera, dobre kryje a obsahuje vysokú ochranu faktora SPF. Pri púdre naopak stačí aj lacnejší variant, pretože slúži len na pleť, ktorá sa v priebehu dná mastní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 03:50