Sveter so vzorom Fair Isle.
StoryEditor

S týmto vianočným svetrom sa posmeškov nedočkáte. Preslávila ho kráľovská rodina

21.12.2022, 11:03
Krása a móda

Svetre navodzujúce vianočnú atmosféru nemusia mať nutne podobu bláznivých, ľahko bizarných kúskov s postavou Grincha, so snehuliakmi, sobmi a ďalšími infantilnými motívmi. Čarovnú nielen slávnostnú, ale predovšetkým zimnú atmosféru vám vdýchne sveter so severským vzorom Fair Isle. Kto ho preslávil a prečo sa za tie roky teší neustálej obľube?

Fair Isle sa nazýva vzor na svetroch, ktorý preslávil člen kráľovskej rodiny. Táto pletiaca technika využívaná na tvorbu vzorov s viacerými farbami je pomenovaná po rovnomennom britskom ostrove. Svoju popularitu získala už v roku 1921, keď princ z Walesu, neskôr Edward VIII., nosil svetre s týmto vzorom na verejnosti. Hoci sa v typickom vzore striedajú farby v malých úsekoch, v obmedzenej palete farieb, od 90. rokov sa tento pojem voľne používa pri akejkoľvek kvalitnej pletenine s farebným vzorom.

Tradícia v novodobom poňatí

Teraz sú tieto svetre so vzorom najviac trendy v prírodných a tlmených farbách, ako sú slonová kosť, béžová, biela, šedá, čierna alebo námornícka modrá. Pokiaľ však inklinujete k väčšej výraznosti, môžete zvoliť podkladovú farbu svetra v podobe vianočnej červenej. Tou zaručene navodíte tú správnu slávnostnú atmosféru.

Prečo bude patriť tohtoročnú zimu medzi vašich obľúbencov? zahreje, ľahko sa kombinuje a je nadčasový. Stavte na kvalitný materiál aby ste sa cítili pohodlne.

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 11:20