Dosiahnite vysnívanú pleť vďaka trikom a tipom od herečky Cate Blanchett.dreamstime
StoryEditor

Nestarnúca Cate Blanchett prezradila tajomstvá svojej krásy: Pozrite sa, na čo nedá dopustiť pri starostlivosti o pleť

16.12.2022, 11:00
Krása a móda

Väčšina celebrít má okolo seba ľudí, ktorí vedia šikovne vyretušovať či zakryť akékoľvek chybičky krásy. Našťastie, existujú aj také známe tváre, ktoré sa o seba naozaj starajú, športujú, zdravo sa starajú a majú svoje osvedčené kozmetické triky. Jednou z nich je aj nestarnúca herečka Cate Blanchett, ktorá je známa svojou bezchybnou a žiarivou pleťou. Pozrite sa, aké sú jej tajomstvá krásy.

Austrálska herečka Cate Blanchett je známe nielen svojimi oscarovými filmovými úlohami, ale aj bezchybnou a žiarivou pleťou. Síce má 53 rokov, no svojím neuveriteľným vzhľadom dokáže vyvolať závisť aj u mladších ročníkov. Práve vďaka tomu bola niekoľko rokov vernou ambasádorkou svetovej japonskej značky a v súčasnosti zastáva rovnakú pozíciu pre Georgio Armani Beauty. Ale pozor, za jej výzorom nestoja len drahé kozmetické produkty, ale aj dlhé roky snahy a poznania, čo jej skutočne pomáha. Aby aj iné ženy vedeli, ako sa správne starať o svoju pleť, pripravili sme si pre vás niekoľko tipov a trikov od Cate Blanchett, ktorých by sa mala držať každá z vás.

Toto sú jej najobľúbenejšie produkty

Cate sa o svoju pleť stará už o útleho veku. Ešte väčšiu pozornosť jej začala venovať v momente, keď sa u nej pri tehotenstve objavila melasma, ochorenie kože spôsobujúce nepríjemne vyzerajúce tmavé škvrny. Práve kvôli tomu sa rozhodla používať produkty obsahujúce Piteru, kmeň kvasiniek bohatý na živiny, vitamíny, minerály a aminokyseliny, ktoré podporujú prirodzený proces obnovy pokožky. K jej obľúbeným výrobkom takisto patria séra, regeneračné oleje či krémy s množstvom vitamínu C, ktoré pleť rozjasnia, detoxikujú a odstránia opuchy. Pri starostlivosti o pleť však nezabúda ani na píling z makadamového oleja, šťavou z grapefruittu a morskej soli.

image

Cate Blanchett sa snaží používať produkty, ktoré jej pleť regenerujú, prečistia a zbavia vrások.

dreamstime

Nezabúdajte na ochranu pred slnkom

Najdôležitejšiu vec, ktorú robí už od malička, je používanie opaľovacieho krému. „Keďže mám veľmi bledú pleť, musím ho používať. Veď predsa, 90 % kožných problémov spôsobuje nesprávne vystavenie slnku,“ tvrdí Cate. Opaľovací krém si však neaplikuje len cez letné obdobie, ale aj v zime.

Najlepší trik na opuchnuté oči

Ako každá z nás, aj Cate má svoje malé tajomstvá, ktoré jej pomáhajú udržať bezchybný vzhľad. Jedným z nich je aj trik na opuchnuté oči. Stačí, ak si do mrazničky vložíte dve čajové lyžičky, ktoré necháte v chlade minimálne 20 minút. V prípade prebdenej noci či rýchlej prípravy do práce si ich priložte na oči a uvidíte, ako bleskovo sa vaša pleť zobudí a po únave na nej nebude ani stopy.

Masážou k mladosti

„Ak túžite vyzerať mladistvo, vždy sa snažte urobiť čas na masáž tváre a tela,“ hovorí Cate. Podľa nej je to najlepší tip, ktorý vám môže dať. Masáž totiž zmierňuje stres, zvyšuje krvný obeh, podporuje pružnosť a pevnosť, ale dokáže vyhladiť aj vrásky, čím skvele pôsobí na starnutie pokožky.

Nezabudnite na vitamíny a pitný režim

Pri starostlivosti o pleť by ste nemali zameriavať len na kozmetické produkty, ale aj vitamíny, ktoré vaša pokožka potrebuje. Keďže je denne vystavená škodlivým vplyvom ovzdušia, slnečným lúčom a nepriaznivému počasiu, skúste jej dopriať správnu výživu. Na pevnú, vláčnu pleť bez vrások je skvelý betakarotén, ale aj zinok, ktorý chráni bunky pred voľnými radikálmi. V neposlednom rade sa snažte dodržiavať pitný režim. Podľa Cate by ste mali za deň vypiť minimálne osem pohárov vody, ktorý zlepší vzhľad pokožky aj bez procedúr či kozmetických produktov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:11