Vyrobte si rozmarínovú vodu a tešte sa so zdravých, hebkých a lesklých vlasov.dreamstime
StoryEditor

Rozmarínová voda vás zbaví lupín, padania vlasov, no podporí aj ich rast: Vyrobte si ju spolu s nami

30.11.2022, 11:00
Krása a móda

Rozmarín je liečivá bylina, ktorá sa pestuje v mnohých častiach sveta. Jej využitie v kuchyni je pravdepodobne známe každej z vás, no vedeli ste, že je skvelá aj v oblasti vlasovej kozmetiky? Nielenže vás dokáže zbaviť lupín a padania vlasov, no podporí aj ich rast. Vyrobte si spolu s nami zázračnú vodu z rozmarínu.

Vďaka liečivým účinkom rozmarínu sa jeho výťažky veľmi často používajú nielen v kuchyni, ale aj v oblasti kozmetiky. Je skvelý na unavené oči ako obklad, na intímnu hygienu, dezinfekciu pleti, jazvy, zápaly, používa sa ako ústna voda, prísada do kúpeľa alebo ho nájdete aj v telových mliekach. Rozmarín sa však zvykne nachádzať aj vo vlasovej kozmetike v podobe extraktu či esenciálneho oleja, ktorý podporuje rast nových zdravých vlasov. Nebojte sa, nemusíte míňať desiatky eur, našťastie, rozmarínovú vodu si môžete vyrobiť aj samy doma. Nielenže si vďaka nej vyživíte korienky, zbavíte sa lupín, ale posilníte štruktúru vlasov a dodáte im vitalitu.

image

Rozmarínová voda je skvelá na pleť, intímnu hygienu, ale aj vlasy.

dreamstime

Príprava je jednoduchá

Ak sa rozhodnete vyrobiť domáci rozmarínovú vodu, musíte sa pripraviť na to, že výsledky neprídu zo dňa na deň. Po pravidelnej aplikácii sa však pevným, lesklým a zdravým vlasom môžete tešiť už po dvoch týždňoch. Existujú dva bežné spôsoby, ako si môžete vyrobiť rozmarínovú vodu.

  • Roztok z rozmarínu

Vezmite niekoľko vetvičiek čerstvého rozmarínu, vložte ho do vzduchotesnej nádoby, ktorú naplňte vodou. Nechajte pôsobiť cez noc a napokon roztok preceďte. Voda s rozmarín je pripravená na použitie. Umyte si vlasy šampónom a rozmarínovú vodu naneste na vlasy a pokožku hlavy. Masírujte minimálne päť minút, nechajte pôsobiť 10 minút a umyte vodou.

  • Prevarená rozmarínová voda

Niekoľko vetvičiek čerstvého alebo sušeného rozmarínu dajte do hrnca, do ktorého nalejte dve šálky vody. Tento roztok zahrejte. Akonáhle začne vrieť, znížte oheň, povarte 5 minút a odstavte z ohňa. Vodu preceďte a uskladnite v sklenenej nádobe. Prevarenú rozmarínovú vodu použite po opláchnutí vlasov šampónom a kondicionérom. Jemne ju vmasírujte do hlavy, nechajte pôsobiť 15 minút a opláchnite.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. apríl 2024 07:41