Takto jednoducho sa môžete zbaviť elektrizujúcich vlasov.dreamstime
StoryEditor

Elektrizujúce vlasy môžete skrotiť: Je načase, aby ste sa ich zbavili, a to vďaka týmto trikom

14.12.2022, 17:00
Krása a móda

Poznáte to, ráno stojíte celé hodiny pred zrkadlom a upravujete si svoju hrivu, aby vyzerala čo najlepšie, no už po príchode do práce vám okolo hlavy poletujú neposlušné zelektrizované vlasy? Nebojte sa, na tento problém existuje riešenie. Stačí, ak sa budete držať týchto pravidiel alebo vyskúšate pár jednoduchých trikov.

Elektrizujúce vlasy sú spôsobené prienikom kladne nabitých elektrónov do vlasov a síce vás trápia len občas, je to nepríjemný problém, ktorý sa objavuje najmä v tomto chladnom období. Či už sú vaše vlasy suché, neustále fénované, bez hydratácie alebo často striedate vlhké a studené prostredie. Všetko to zapríčiňuje vznik elektrizujúcich vlasov. Zistili sme však, čo by mohlo pomôcť odstrániť tento jav. Ktorý z týchto trikov vyskúšate?

Správny výber šampónu

Za vznikom elektrizujúcich vlasov často stojí aj nesprávny šampón. Najideálnejšie je používať produkty, ktoré neobsahujú silikóny spôsobujúce nadmerné elektrizovanie. Poobzerajte sa preto po šampónoch, ktoré sú určené pre jemnejšie vlasy a majú tendenciu zoceliť povrch vlasu. Okrem šampónu si však dajte pozor na laky a gély, ktoré radšej nepoužívajte.

Pozor na horúcu vodu

Pri tomto probléme je dôležité, aby ste si vlasy neumývali príliš často, pretože sú veľmi jemné, rýchlejšie sa mastnia a elektrizujú. Zabudnite na umývanie veľmi horúcou vodou a vždy používajte kondicionér, ktorý zlepšuje kvalitu vlasov a napomáha ľahšej úprave.

image

Pri zmývaní nepoužívajte príliš horúcu vodu.

dreamstime

Nikdy nesušte vlasy uterákom

Po zmytí rozhodne nesušte vlasy uterákom. Trenie povrchu im totiž vôbec neprospieva. Namiesto uteráka preto použite bavlnenú látku, staršie bavlnené tričko či detskú látkovú plienku, ktorá vlasy šetrne vysuší bez zbytočných nepríjemností.

Použite hydratačný krém

Odstrániť elektrizujúce vlasy vám môže pomôcť hydratačný krém, ktorý ich zjemní. Jednoducho si naneste malé množstvo do dlaní a rozotrite po dĺžke vlasov. Takýto spôsobom vám vlasy nebudú lietať rozpustené ani zopnuté do konského chvosta.

Zbohom kefa, vitaj hrebeň

Češete si vlasy pravidelne? Ak vás trápia elektrizujúce vlasy, pravdepodobne nie. Okamžite to napravte. Česaním si totiž nielen upravíte rozcuchané vlasy, ale aj prekrvíte pokožku hlavy, stimulujete rast vlasov, zamedzíte ich vypadávaniu a tiež skrotíte zelektrizovanie. Dajte si však pozor na to, aby ste nepoužívali obyčajnú kefu, ktorá spôsobuje množstvo statickej energie. Radšej siahnite po drevenom hrebeni.

Výber oblečenia je dôležitý

Nie je všetko len o správnych produktoch a výžive. Pozrieť sa musíte aj na to, čo nosíte. Najmä v chladnejších mesiacoch sa vám vlasy nabíjajú statickou elektrinou od svetríkov či nekvalitných materiálov, a preto by ste sa v obchodoch mali pozerať radšej po hodvábnych či bavlnených kúskoch.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:46