Ak vás trápia mastné vlasy, vyskúšajte tieto jednoduché triky.dreamstime
StoryEditor

Dajte mastným vlasom červenú: Vďaka týmto trikom sa ich zvládnete zbaviť za pár minút

23.11.2022, 17:00
Krása a móda

Večer ste si zmyli vlasy a na druhý deň v práci ste si všimli, že sú znova mastné? Áno, mastiaca sa pokožka hlavy vie poriadne otráviť život, no nebojte sa, všetko sa dá, keď sa chce. Ak vás už nebaví zmývať si vlasy každý deň, používať suché šampóny a vypínať si neustále vlasy do copu, pripravili sme si pre vás niekoľko účinných trikov, vďaka ktorým sa môžete s mastnými vlasmi rozlúčiť takmer navždy.

Mastné vlasy sú bohužiaľ pre niektoré z vás každodennou realitou. Ak sa pýtate, prečo ste tento problém schytali práve vy, vaše mastiace sa vlasy môže mať na svedomí najmä typ pleti, hormonálna nerovnováha, zlá strava, stres alebo nevhodná kozmetika. Na jednej strane pre vás môže mastná hriva znamenať nočnú moru, no mali by ste si uvedomiť, že sa zároveň nemusíte sťažovať na lámavé konce, krehké vlasy alebo suchú pokožku. Svojim spôsobom je to výhra, no pochopíme, ak sa chcete tohto nepríjemného problému zbaviť. Najlepšie na tom je, že vám k tomu stačia jednoduché triky, ktoré vás vymania zo začarovaného kruhu neustáleho umývania.

Teplota vody

Základom úspechu a prvou vecou, na ktorú musíte pri odstraňovaní mastnoty z vlasov myslieť, je správne umývanie. Hrivu by ste si nemali zmývať príliš často, pretože ju len zbytočne zaťažujete. Dôležitá je aj teplota vody pri zmývaní. Pokiaľ chcete účinne bojovať s mastnotou, zásadne si neoplachujte vlasy horúcou, ale vlažnou vodou. Je to síce maličkosť, no urobí veľa.

Správny šampón dokáže zázraky

Pri zmývaní by ste mali myslieť aj na správnu kozmetiku. Možno ste si to nikdy neuvedomili, no hlava sa vám môže viac mastiť kvôli zle zvolenému šampónu, ktorý si ešte k tomu nedostatočne vymyjete z vlasov. Na vašu hrivu by nemali patriť šampóny určené na regeneráciu a suché či farbené vlasy. Potrebujete prípravok, ktorý vlasy naozaj vyčistí. Skvelými môžu byť šampóny z byliniek ako levandula, šalvia, breza alebo žihľava, ktorá pomáha regulovať tvorbu mazu.

image

Na mastné vlasy pomôže fén, ale aj správny šampón.

dreamstime

Raz týždenne si doprajte píling

Ak máte problém len s mastiacimi sa vlasmi a nie citlivou pokožkou hlavy, do vlasovej starostlivosti by ste mali zaradiť aj píling, ktorý kožu vyčistí. Jednoducho ho použite pred šampónom raz do týždňa, naneste ho len ku korienkom a začnite masírovať. Nechajte chvíľku pôsobiť, umyte vodou a pokračujte so svojim šampónom a kondicionérom.

Vďačné fénovanie

Po každom umývaní by ste si mali vlasy vyfénovať, pretože teplý vzduch ich okamžite dokáže zbaviť mazu. Ak ich totiž necháte schnúť len tak, zaparia sa a problém sa ešte zhorší. Pri fénovaní sa skúste predkloniť a fénujte od korienkov smerom ku končekom, čím získate väčší objem a váš účes tak nebude vyzerať ulízane.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:36