V tomto outfite zažiarite na každom vianočnom večierku.dreamstime
StoryEditor

Blížia sa vianočné večierky a vy neviete, čo na seba? Vďaka týmto tipom nezažijete faux pas, ale zažiarite

30.11.2022, 20:00
Krása a móda

Boli ste pozvané na vianočný večierok, no neviete, čo na seba? Nezúfajte. Či už je to firemná alebo neformálna akcia, mali by ste vyzerať čo najlepšie a pritom nezažiť žiadne zbytočné faux pas. Aby ste si túto príležitosť mohli užiť naplno, pripravili sme si pre vás niekoľko tipov, čo si obliecť a čo naopak nie na vianočný večierok.

Čas vianočných večierkov sa blíži a väčšinu z vás čaká pravdepodobne aspoň jeden. Či už sa naň tešíte alebo patríte k ženám, ktorý by radšej zostali doma, mali by ste myslieť na to, že takáto akcia môže byť príjemným vypnutím v tejto predvianočnej naháňačke. Je úplne jedno, či ste boli pozvané na neformálny večierok alebo firemnú akciu, odviazať sa predsa môžete tak či onak. No pozor, slovom odviazať nemyslíme litre šampanského. Na vianočnom večierku máte možnosť ukázať svoj štýl, ktorý napríklad vaši kolegovia nepoznajú, a preto sme si pre vás pripravili zopár rád, ktoré vám pomôžu zažiariť.

Siahnuť môžete po šatách alebo overale

Ak túžite vyzerať dokonalo, no nechcete si spôsobiť žiadne faux pas, mali by ste vedieť, že perfektný look môžete vytvoriť z akéhokoľvek kúsku. Samozrejme, džínsy, tepláky či legíny na takúto akciu rozhodne nepatria. Siahnuť naopak môžete po šatách alebo sukniach, pri ktorých však myslite na vhodnú dĺžku, strih či štýl. Perfektnou voľbou môžu byť napríklad puzdrové šaty alebo šaty zo zamatu, saténu, ktoré skombinujte s topánkami na šnurovanie či vysokými podpätkami. Takisto môžete zvoliť elegantné nohavice či overal, ktorý doplníte topom, lodičkami a mini spoločenskou kabelkou.

 

Zabudnite na čiernu

Pri výbere jednotlivých kúskov by ste mali myslieť aj na správnu voľbu farby. Keď prídete na večierok, pravdepodobne okolo seba uvidíte množstvo žien v čiernej farbe, no to je chyba. Síce tento odtieň zužuje a je ľahko kombinovateľný, na druhej strane v ňom splyniete s davom a zaniknete. Skúste radšej siahnuť po výraznejších a živších farbách ako sú napríklad farby Vianoc červená a zelená. Avšak, aby váš outfit nebol prvoplánový, rozhodne nič nepokazíte tmavomodrou, sýto ružovou, žltou bordovou alebo zlatou.

Zažiarte vďaka trblietkam

Aby váš outfit naozaj vynikol spomedzi všetkých naokolo, nemali by ste zabúdať na lesk. Keďže sú vianočné večierky jedinou oslavou v roku, kedy sú trblietky akceptovateľné, stavte to na výrazné šaty či sukňu pretkávanú striebornou alebo zlatou niťou. Treba si však dať pozor na to, aby ste to s leskom neprehnali. Ak zvolíte výrazný metalický outfit, skombinujte k nemu jednoduché doplnky a mejkap.

Aj doplnky s mierou

Ak zbožňujete minimalizmus, môžete si vybrať jeden výrazný doplnok, ktorý sa stane dominantou celého outfitu, ako napríklad topánky, kabelku alebo veľký náhrdelník. Naopak, ak zvolíte výrazný outfit, siahnite radšej po jednoduchých strieborných či zlatých náramkoch a náušniciach. Dôležitým doplnkom je aj mejkap, ktorý rozhodne nepreháňajte, no ani naň nezabúdajte. Totiž, na vianočnom večierku sa budete veľa fotiť a nechcete, aby bolo vidieť, že ste svoj vzhľad zanedbali alebo naopak prehnali.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 10:14