Zaobstarajte si kuklu, ktorá zmení váš outfit na nepoznanie.dreamstime
StoryEditor

Neodolali jej ani celebrity: Kukla je módnym trendom tejto zimy, ktorý budete zbožňovať alebo nenávidieť

13.12.2022, 07:00
Krása a móda

Povedali by ste, že kúsky, ktoré niektoré z vás kedysi nosili v škôlke, budú dnes modernými trendami? Áno, kukly sa túto zimu hlásia opäť o slovo, a to vo farebnejšom a štýlovejšom prevedení. V chladnejšom počasí môžu byť skvelým doplnkom outfitu nielen na lyžovačke, ale aj na prechádzke mestom. Síce jej neodolali ani niektoré celebrity, otázkou zostáva, či by ste ju dokázali nosiť aj vy.

Vonku je už naozaj poriadne chladno a s takýmto počasím pribúdajú aj ďalšie vrstvy oblečenia. Jednou z noviniek medzi zimnými doplnkami je napríklad kukla, ktorá sa radí k módnym trendom tejto zimy. Kukly k nám prišli zo Škandinávie, no spopularizovali ju až 70. rokoch osobnosti ako Audrey Hepburn alebo Jackie Kennedy. Tieto slávne dámy zvykli nosiť aj napevno uviazané šatky, ktoré mali takmer totožný štýl. V roku 2018 sa tento doplnok vrátil na výslnie vďaka svetovým značkám ako je Miu Miu, Louis Vuitton či Balenciaga. Extravagantným kuklám však podľahli aj známi influenceri a celebrity ako napríklad Byeoncé, Billie Eilish a Kim Kardashian. Ak sa radíte k odvážnejším ženám, táto aktuálne najvyhľadávanejšia módna položka si zaslúži miesto aj vo vašom šatníku.  

Sú trendy, praktické a extravagantné

Kukly na zimu ste pravdepodobne nosili už v škôlke, no nebojte sa, v súčasnosti vyzerajú úplne inak. Ich cena sa vo veľkých módnych domoch pohybuje až okolo 350 eur, no dostupné sú aj v menších reťazcoch na Slovensku, kde si ich viete kúpiť od 10 eur. Kuklu si môžete zaobstarať v najrôznejších strihov od jednoduchých pletených, háčkovaných či minimalistických až po extravagantné vyšperkované kúsky, ktoré pozdvihnú každý outfit. Keďže je praktická a trendy, skombinovať ju môžete s kabátom alebo kožušinovou či koženou bundou. In sú najmä tlmené odtiene ako svetlo šedá, zelená, hnedá či ružová.

 

Ak stále neviete, či do nej investovať alebo nie, pozrite si v našej galérii, ktorá by k vám najviac pasovala.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 14:48