Pletené šaty sa ľahko kombinujú a vyzerajú skvele na každom type postavy.instagram/charlottelaverickx
StoryEditor

Sú symbolom ženskosti a prirodzenosti: Naučte sa spolu s nami, ako nosiť trendy a šik pletené šaty

25.11.2022, 19:00
Krása a móda

Pletené šaty si jednoducho zaslúžia miesto vo vašom šatníku. Sú hrejivé, pohodlné, štýlové a skvele sa kombinujú s oblečením či topánkami. Keďže ich v obchodoch môžete nájsť v najrôznejších variantoch, každá z vás si príde na svoje. Pozrite sa, ako nosiť trendy pletené šaty, ktoré symbolizujú ženskosť a prirodzenú krásu.

Pletené šaty patria ku chladnému počasiu rovnako ako teplý čaj. Mnohé ženy sa ich boja, pretože si myslia, že niektoré ich strihy pridávajú pár kíl do bokov či brucha, no to je už minulosť. Súčasní módni dizajnéri sa rozhodli zamerať na tento problém a vytvorili kúsky, ktoré vyzerajú naozaj žensky a sexi. Aby ste si vybrali správne a cítili sa vo svojom outfite naozaj dokonalo, pripravili sme si pre vás niekoľko tipov, ako kombinovať pletené šaty.

S čižmami nad kolená

Jedným z najštýlovejších priateľov pletených šiat sú nepochybne vysoké čižmy. Nejde však len o vysoký podpätok, ale o trend tejto sezóny, a to čižmy siahajúce nad kolená. Samozrejme, ak si na tento variant netrúfate, pokojne zostaňte aj pri nižších, no bola by to škoda. Vysoké čižmy skvele vyniknú najmä s kratšími pletenými šatami voľnejšieho strihu s rolákom. Čo sa týka zvršku, môžete siahnuť po klasickom kabáte alebo dlhej prešívanej bunde.

Dlhé kúsky z vás urobia ikonu

Trendom tejto sezóny sú nepochybne dlhé alebo midi pletené šaty. Tie môžete v obchodoch nájsť v rôznych štýloch, farbách či vzoroch. Ak ste skôr konzervatívnejší typ, zvoľte radšej zemité farby ako hnedá, zelená či sivá. K dlhým pleteným šatám nezabudnite doplniť väčšiu kabelku, klobúk a obyčajné členkové čižmy.

Nebojte sa farieb

Pletené šaty môžete doplniť aj členkovými topánkami v štýle biker boots či teniskami. Ak si ich vyberiete v čiernej farbe, skombinujte k nim šaty vo výraznejšej farbe. Môžete siahnuť po zelenej, ružovej, červenej alebo modrej. Nezabudnite k nim doplniť aj štýlovú ľadvinku, ktorá zvýrazní váš štíhly pás a zimnú čelenku. Aby vám v tomto trendy outfite nebola zima, zaobstarajte si aj dlhú vestu v čiernej farbe.

Šaty bez rukávov

Módnym hitom sú aj midi pletené šaty bez rukávov, ktorá sa dajú kombinovať na rôzne spôsoby. Môžete si ich obliecť priamo na telo, na rolák, košeľu alebo si cez ne prehodiť oversized sako. Takisto sa nebojte farieb a nezabudnite k nim doplniť členkové čižmy a crossbody kabelku.

Štýlová v spoločnosti

S niektorými typmi pletených šiat pochodíte aj pri vymýšľaní outfitov na večierok či párty. Do spoločnosti sa hodia najmä upnutejšie strihy napríklad so zaujímavým dekoltom či výrazným vzorom. K takýmto štýlovým šatám napokon doplňte lodičky, listovú kabelku a jednoduché šperky.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 21:34