Kvôli týmto kúpeľňovým zvykom vás trápia vyrážky, škvrny či vrásky.dreamstime
StoryEditor

Objavuje sa vám na tvári čoraz viac vyrážok a vrások? Môžu za to kúpeľňové zvyky, ktorými si ničíte pleť

30.10.2023, 10:36
Krása a móda

Každá žena túži po dokonalej pleti bez pupienkov, pigmentových škvŕn či vrások. Tento sen si môžete jednoducho splniť, stačí vám k tomu dôkladná starostlivosť. No pozor, musíte zbaviť týchto kúpeľňových zvykov, ktorými si pleť zbytočne ničíte. Ak ich odstránite, už nikdy vás nebude bolieť pohľad do zrkadla.

To, ako vyzerá vaša pleť, závisí od toho, ako sa jej venujete každý deň. Zabúdate si ju napríklad umývať po zobudení? Robíte veľkú chybu. Tým, že si ju neopláchnete, na pleti sa nahromadia baktérie a maz z predchádzajúcej noci. Napokon sa póry upchajú a na tvári sa vytvoria nepekné vyrážky či vrásky. Bohužiaľ, ak nie ste spokojná so vzhľadom svojej pokožky, je dosť možné, že robíte aj ďalšie kúpeľňové zvyky, ktoré ničia vašu pleť. Pozrite sa, čomu by ste sa mali vyvarovať.

Neodličujete sa pravidelne

Najväčšou a najčastejšou chybou, ktorú robia ženy v kúpeľni je, že si nečistia tvár. Áno, keď si raz za čas neodlíčite pleť, nemusí to hneď znamenať katastrofu, no ak to robíte pravidelne, koledujete si o vážne problémy. Počas spánku sa totiž na tvári hromadí mejkap a iné nečistoty, ktoré blokujú póry. Vďaka tomu sa vám na pleti rýchlo objavia nepekné vyrážky či vrásky. Skúste si preto pleť čistiť jemným mydlom a vodou ráno aj večer.

Zabúdate na dôležité kozmetické produkty

Nepoužívate exfoliant? To je jeden z ďalších nesprávnych zvykov, ktorý možno robíte aj vy. Exfolianty slúžia na hĺbkové čistenie pleti bez toho, aby ju zbavili prirodzených olejov. Ak máte citlivú pokožku, používajte jemné a zvlhčujúce exofolianty. Naopak, ak je vaša pleť mastná, snažte sa nájsť exfoliant, ktorý tento problém kontroluje, ale zároveň nedehydruje pokožku.

image

Nečistíte si pleť pravidelne a zabúdate na exfoliant.

dreamstime

Koľkokrát si počas dňa umývate tvár?

Síce si večer dôkladne odličujete tvár a ráno po zobudení ju pravidelne oplachujete, mali by ste vedieť, že to nestačí. Totiž, vo vašej posteli sa nachádzajú roztoče či zvyšky pracieho prostriedky a vo vzduchu znečisťujúce látky, ktoré ničia vašu pleť. Práve z toho dôvodu by ste si ju mali umývať aj počas dňa, a to niekoľkokrát.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 10:16