Dlhé vlasy môžete docieliť vďaka jednoduchému triku.dreamstime
StoryEditor

Rast vlasov môžete urýchliť aj samy doma: Tento jednoduchý trik s prstami naozaj funguje, vyskúšajte ho aj vy

02.11.2022, 09:30
Krása a móda

Podporiť rast vašich vlasov nemusíte len všemožnými kozmetickými prípravkami či drahými procedúrami, ale aj zdravou stravou či správnou starostlivosťou. Aby bol tento proces ešte jednoduchší, rozhodli sme sa, že vám prezradíme jednoduchý a lacný trik s prstami, vďaka ktorému budú vaše vlasy omnoho dlhšie ako kedykoľvek predtým.

Túžite po krásnych dlhých vlasoch, no nedarí sa vám tento sen splniť? Či už za to môže vek, genetika, hormóny, nesprávna strava alebo stres, netreba zúfať. Síce existuje veľké množstvo liečebných postupov a prípravkov, ktoré vám vlasy predĺžia, my vám prezradíme omnoho rýchlejší a jednoduchší spôsob, ako získať dokonalú hrivu. Rast vlasov môžete urýchliť aj samy doma, a to pomocou šúchania prstov. Pozrite sa, ako to funguje.

Nervy v prstoch sú spojené s pokožkou hlavy

Jedným zo spôsobov, ako docieliť krásne a zdravé vlasy, je trenie prstov. Ide o ajurvédsku techniku, o ktorej sa v indickej kultúre verí, že zabezpečí husté, dlhé a zdravé vlasy. Ak si budete každý deň trieť prsty o seba, stimulujete mozog, ktorý začne vysielať signály dospelým kmeňovým bunkám k oživeniu spiacich a neproduktívnych vlasových folikulov. Rovnako tak si tým zvýšite prietok krvi a podporíte zdravší rast vlasov. Ako je to možné? Nervy pod nechtovým lôžkom sú totiž spojené s pokožkou hlavy a pravidelné vykonávanie tejto techniky do nej pomáha dostať kyslík. Vďaka tomu môžu vaše vlasy vyzerať mladšie a omnoho rýchlejšie budú rásť. Nebojte sa, nie je to nič zložité. Prezradíme vám, ako na to.

 

 

Desať minút každý deň

Tento nie je len jednoduchý, ale aj účinný. Technika s trením prstov je skvelá najmä v tom, že ju môžete robiť kdekoľvek a úplne zadarmo. Stačí, ak zovriete prsty tak, aby vytvorili polovičnú päsť. Následne začnete o seba rýchlo trieť nechtami na oboch rukách po dobu desať minút. Nebojte sa, týchto desať minút si pokojne môžete rozdeliť na celý deň.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 00:10