Quinou môžete využiť aj pri starostlivosti o pleť. Pozrite sa, čo s ňou dokáže urobiť.dreamstime
StoryEditor

Quinoa nielen do kuchyne, ale aj na pleť: Spomalí starnutie, zbaví ju nedokonalostí a skrášli za pár minút

17.11.2022, 07:00
Krása a móda

Quinoa je na trhu síce krátko, no aj tak si stihla získať veľké množstvo priaznivcov. Používate ju v kuchyni aj vy? Mali by ste vedieť, že okrem varenia môže byť skvelou pomocníčkou aj pri starostlivosti o pleť. Ukrýva v sebe totiž množstvo dôležitých živín, dokáže spomaliť starnutie, zbaviť pleť nedokonalostí a skrášliť ju za pár minút. Pozrite sa, v čom všetkom môže potešiť vašu pokožku.

Quinoa patrí k najzdravším potravinám na svete. Môže za to najmä fakt, že obsahuje dôležité živiny, vďaka ktorým prospieva vášmu organizmu. Avšak nielen jej konzumáciou si zaručujete zdravý život. Ak si ju v najbližšej dobe budete pripravovať na raňajky či obed, nechajte si z nej trochu aj na tvár. Síce vám to môže prísť zvláštne, no čudovali by ste sa, čo všetko s vašou pokožkou dokáže urobiť. Vďaka svojmu zloženiu je schopná zlepšiť stav vašej pleti, spomaliť starnutie a napraviť mnoho nedokonalostí. To však ani zďaleka nie je všetko.

Pomôže namáhanej pleti

Vaša pokožka je ťažko skúšaná deň čo deň. Neustále musí čeliť znečisteniu, chemikáliam v kozmetických produktoch či nedostatočnej ochrane pred slnečnými lúčmi. To všetko sa na nej samozrejme podpisuje. Našťastie je tu quinoa obsahujúca vitamín E či antioxidanty, ktoré podporujú tvorbu kolagénu a neutralizujú účinky voľných radikálov.

Zbaví vás tmavých škvŕn

Trápia vás tmavé škvrny na tvári? Máme pre vás dobrú správu, jednoducho na ne skúste aplikovať quinou. Vďaka vitamínu B a enzímom vám pomôže s reguláciou produkcie melanínu, ktorý stojí za vznikom škvŕn.

image

Quinoa pomôže s akné či starnutím.

dreamstime

Najlepšia priateľka v boji proti akné

Quinou by ste rozhodne mali použiť aj v prípade, že vás neustále trápi nepekné akné. Keďže táto potravina v sebe ukrýva dôležité vitamíny a antioxidanty, ktoré pôsobia protizápalovo, hravo dokáže upokojiť podráždenie či začervenanie a zrýchli hojenie pokožky.  

Spomalí starnutie

V quinoe nájdete aj významné množstvo vitamínu A či B2, ktorý stimuluje tvorbu kolagénu v koži. Ak si ju budete pravidelne aplikovať na tvár, podporíte jej pružnosť, pevnosť a zbavíte sa aj nežiadúcich vrások.

Vyrobte si pleťovú masku z quinoy

Budete potrebovať:

125 ml vody

60 g quinoy

75 g medu

Postup: V hrnci priveďte vodu do varu. Medzitým rozdrvte quinou na jemný prášok a pridajte ju do vriacej vody. Nechajte lúhovať približne 20 minút. Keď je voda vlažná, pridajte do nej med, premiešajte a nechajte úplne vychladnúť. Napokon hotovú masku naneste na tvár, nechajte pôsobiť 20 minút a opláchnite vodou. Opakujte minimálne trikrát do týždňa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 05:35