V dokonalej pleti vám bránia aj tieto chyby. Dopúšťate sa ich aj vy?dreamstime
StoryEditor

Najväčší nepriatelia vašej krásy: V dosiahnutí vysnívanej pleti vám bráni kofeín, mobil, ale aj horúca sprcha

28.10.2022, 09:00
Krása a móda

Cvičíte, snažíte sa zdravo stravovať alebo neustále nakupujete drahé prípravky na spevnenie pokožky či proti vráskam, no stále máte pocit, že nič z toho nepomáha? Nuž, ak vaša pleť stále nevyzerá podľa vašich predstáv, príčinu musíte hľadať aj niekde inde. Totiž, je dosť možné, že robíte niektorú z týchto chýb, ktoré škodia vašej pleti. Pozrite sa, ktoré to sú.

Pri dosahovanú vysnívanej pleti sa nemôžete zameriavať len na správnu životosprávu, ale aj bežné veci, ktoré s dennou rutinou starostlivosti o pleť na jednej strane síce nemajú nič spoločné, no na druhej môžu vašej pleti naozaj uškodiť. Zopár z týchto chýb si určite neuvedomujete, ale výsledky sa objavia hlavne na citlivej pleti. Pozrite sa, aké prehrešky patria k najväčším nepriateľom vašej krásy.  

Mobil je hrozbou pre vašu pleť

Možno sa budete čudovať, koľko baktérii sa nachádza na vašom mobilnom telefóne. Samo o sebe by to nebolo tak zlé, veď predsa, baktérie sú všade okolo nás. Priznajte sa však, ako často ho čistíte, pokladáte na špinavý stôl alebo chytáte neumytými rukami? Akonáhle si ho napokon priložíte k uchu, všetky baktérie preskočia na vaše líce a na tvári sa vám vytvoria nepekné vyrážky. Skúste sa ho preto naučiť čistiť vlhčenými obrúskami.

Priveľa kofeínu neškodí len vášmu zdraviu

Príliš veľa kofeínu nie je zdravý pre nikoho a aj keď ho nájdete v kozmetických výrobkoch, nie je až tak vhodný ani pre vašu pleť. Kofeín v tele totiž môže za suchú pokožku a nadmernú tvorbu vrások. Ak sa neviete zbaviť pitia kávy, svoju pokožku môžete zachrániť dostatočným pitným režimom.

Horúca sprcha či sauna

Áno, hovorí sa, že sauna je zdravá, no platí to len v prípade imunity. Pričasté návštevy sauny, parných kúpeľov alebo dlhé sprchovanie pod horúcou vodou vedie k znižovaniu elasticity pokožky, úbytku kolagénu, začervenaniu a svrbeniu.  

image

Sauna je zdravá, no nie pre vašu pleť.

dreamstime

Chodíte spať neodlíčené? Chyba

Ak patríte k ženám, ktoré chodia spať nedostatočne odlíčené, nečudujte sa, ak vaša pleť nevyzerá podľa vašich snov. Totiž, mejkap môže zapchať póry, znečistiť pokožku baktériami a tým spôsobiť akné.  Keďže jeho zvyšky na pracujú vankúši aj počas ďalších dní, dajte vedľa postele odličovacie vreckovky, ktorými sa rýchlo odlíčite, aj keď sa vám vôbec nechce.

Od vyrážok ruky preč

Je úplne normálne, že netúžite chodiť do spoločnosti, pokiaľ sa vám na tvári spravila hnisavá vyrážka. Bohužiaľ, budete to musieť pretrpieť. Totiž, ak si ju vytlačíte prstami, zanesiete si do pokožky milión baktérii, ktoré sa okamžite začnú šíriť.

Testovanie noviniek sa nevypláca

Neustále skúšate nové kozmetické vychytávky a produkty? Mali by ste vedieť, že to nie je správne. Hociktorá z nich vám totiž môže spôsobiť alergiu, vysušiť pokožku alebo spôsobiť akné. Práve z tohto dôvodu nepoužívajte príliš veľa produktov naraz a líčidlá, krémy či odličovače vyskúšajte pred použitím na malom kúsku kože.

Časté voskovanie

Každá z vás túži po jemnej pokožke bez chĺpkov, no pričasté voskovanie jej rozhodne nepomáha. Nebežte ku kozmetičke hneď, ako na tvári spozorujete malé chĺpky, pretože si pokožku podráždite alebo spôsobíte jej zhrubnutie. Medzi depiláciami si preto dajte minimálne trojtýždňovú pauzu.

Nedostatok spánku

Tak ako nedostatočný pitný režim, tak aj nedostatok spánku vplýva na vašu pleť. Keď ponocujete, vaša pokožka môže chytiť sivastý nádych a póry sa nepekne rozšíria. Doprajte si preto radšej odpočinok, aby sa vaša pleť mohla poriadne zregenerovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 21:43