Po dlhých mihalniciach túži každá žena.dreamstime
StoryEditor

Vypadávajú vám často mihalnice? Príčiny môžu byť rôzne, častokrát je za tým aj zdravotný problém

05.08.2023, 11:01
Krása a móda

Kto by netúžil po dlhých a hustých mihalniciach, ktoré podčiarknu krásu očí a budú vďaka ním zvodnejšie? K zvýrazneniu mihalníc si môžete dopomôcť nielen riasenkami, ale aj rôznymi prípravkami, ktoré podporia ich rast.

Riasy samozrejme vypadávajú. Rovnako, ako vlasy. Denne vám pokojne môže vypadnúť až päť mihalníc, no pokiaľ by sa tento počet zvyšoval, mali by ste pátrať po príčine.

Odličovanie

Začneme od tých najčastejších príčin, ktoré sú zodpovedné za to, že vaše riasy vypadávajú. Častokrát sa stáva, že sú riasy príliš namáhané pri odličovaní. Agresívnym trením nič nezískate, akurát, že vaše riasy budú oveľa citlivejšie, budú sa lámať a vypadávať. Lámanie spôsobuje aj to, ak sa sem tam odlíčiť zabudnete. Pokiaľ ste zvyknuté spať s maskou na očiach, pozor na to, aby ste ju nemali príliš na tesno. Ani to vašim mihalniciam neprospeje.

Pozor na exspiráciu

To, čomu by ste mali venovať zvýšenú pozornosť, sú aj produkty, ktoré používate nielen na líčenie, ale aj na odličovanie. Maskara, odličovač, krém na oči či tekutá linka. Pokiaľ je čokoľvek z tohto po exspirácii, koledujete si o rôzne problémy. Napríklad aj bakteriálnu infekciu, ktorá môže spôsobiť nepríjemný zápal a následné vypadávanie mihalníc.

image

Za vypadávaním mihalníc môžu stáť aj zdravotné problémy.

dreamstime

Alergia

Ak sa vám prejaví akákoľvek alergická reakcia na produkty, ktoré používate, radšej sa im v budúcnosti vyhnite. Aj taká dermatitída očných viečok totiž môže viesť k tomu, že prídete o časť mihalníc rýchlejšie, ako je nevyhnutné.

Ochorenia

Úbytok rias môže nastať aj v prípade, že budete trpieť niektorým z nasledujúcich ochorení. Blefaritída – zápal očných viečok, sa prejavuje ich opuchom a začervenaním a spôsobuje disfunkciu folikul, v dôsledku čoho vaše riasy nielenže prestanú rásť, ale môžu aj vypadávať v oveľa väčšej miere. Nielen riasy, ale aj obočie či vlasové folikuly môže postihnúť autoimunitné ochorenie – alopecia areata. S týmto ochorením sa častokrát môžete stretnúť v dôsledku zvýšenej miery stresu, ale tiež po niektorých vážnejších operáciách.

Venujte aj vašim mihalniciam dostatočnú starostlivosť. Ak hľadáte prírodnú a finančne nenáročnú alternatívu, siahnite po ricínovom oleji. Ten riasy vyživí, posilní a stimuluje aj ich rast.

https://youtu.be/JFbY2dA0S98
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
09. apríl 2024 21:19