Tešte sa z krásnej farby vlasov čo najdlhšie.dreamstime
StoryEditor

Ak chcete, aby farba na vlasoch vydržala čo najdlhšie, vyhnite sa týmto chybám

31.10.2022, 12:00
Krása a móda

Ktorá žena by nemala rada ten pocit čerstvo nafarbených vlasov. Sú nádherné, lesklé, bez vyrastených korienkov a bez šedín. Vaša kaderníčka dokonale pozná váš vkus a vždy vám namieša presne ten odtieň, ktorý vám maximálne pristane. Aby však farba na vlasoch vydržala čo najdlhšie, je nevyhnutné držať sa niekoľkých zásad.

Podstatné je, aby ste sa úplne vyhli, alebo aspoň minimalizovali niektoré úkony. Len to vám zaručí, že sa zo žiarivej farby budete tešiť čo najdlhšie.

1.Pravidlo troch dní

Bezprostredne po farbení vlasov by ste si nasledujúce aspoň tri dni nemali vlasy umývať. Pigment z farby sa musí vo vlase „usadiť“ a pokiaľ by ste ich umyli skôr, ovplyvnilo by to trvácnosť a v niektorých prípadoch aj samotný odtieň farby.

2.Správny šampón

Nie nadarmo máte v ponuke šampónov tie na farbené vlasy. Vďaka týmto typom šampónov bude farba vašich vlasov stála a v neposlednom rade bude dostatočne intenzívna aj po týždňoch. Všeobecne, no zvlášť po farbení vlasov, by ste mali frekvenciu umývania eliminovať. Optimálne by ste si mali vlasy umývať dva, maximálne trikrát týždenne. Platí, že čím viac si vlasy umývate, tým viac mazu sa na pokožke tvorí a vlasy sa tak mastia oveľa rýchlejšie. A to už je následne poriadne začarovaný kruh. Chce to síce na začiatok trošku viac trpezlivosti, no napokon budete spokojné. Príliš častým umývaním vlasov totiž aj ich farba bledne.

3.Vlažná voda

Príliš horúca voda otvára štruktúru vlasov a farba následne bledne. Práve preto by ste si mali vlasy umývať vlažnou vodou a to najmä prvé týždne po farbení. Mimochodom, ak si vlasy oplachujete vlažnou až studenou vodou, ako bonus sa budú krásne lesknúť.

4.Špeciálne prípravky

Aby ste si farbu vlasov užili čo najdlhšie, potrebujú špeciálnu starostlivosť. Okrem už spomenutého šampónu na farbené vlasy, nezabudnite aj na kondicionér a masku, tiež zamerané na starostlivosť po farbení. Každý zásah do vlasov ich prirodzene trošku oslabí a vysuší, preto sa sústreďte aj na hydratáciu v podobe bezoplachových olejov a iných hydratačných produktov. Ak je to možné, eliminujte používanie fénu, žehličky, prípadne kulmy. Ale zase, všetkého veľa škodí. Najmä masky na vlasy zvyknú byť také silné a regeneračné, že dokážu z vlasov vytiahnuť farebný pigment. A to nechcete, preto sa v tejto oblasti určite poraďte s odborníkom, ktorý vám ušije starostlivosť na mieru.

image

Farbenie vlasy oslabuje, venujte im preto patričnú starostlivosť.

dreamstime

5.Tónovací šampón

Aby ste farbu udržali čo najdlhšie sviežu, zakúpte si tónovací šampón. Ten na tmavé vlasy im dodá lesk a opäť farbu o niečo oživí, šampón pre blond vlasy zabráni tomu, aby boli vlasy s nádychom do žlta.

6.Chlór a soľ

Chlór v bazéne a dokonca ani morská soľ sa s vašimi vlasmi a s ich farbou maznať nebudú. Práve naopak. Farba kvôli chlóru rýchlejšie vybledne a veľmi podobne pôsobí aj soľ. Pred odchodom na dovolenku sa určite nefarbite. A to nie len kvôli morskej soli, ale aj kvôli slnku, ktoré vám vyťahá farbu z vlasov. Chráňte si vlasy nosením klobúkov, alebo iných pokrývok hlavy a pokiaľ ste fanúšikom plávania v bazénoch, kúpacia čiapka je vaše must have.

https://youtu.be/OJ5tN0rq3GY
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 21:28