Mlieko podporí rast vlasov.dreamstime
StoryEditor

Mlieko na vlasy? Podporí ich rast a odstráni nečistoty z pokožky hlavy

27.10.2022, 09:00
Krása a móda

Kým niektorí si pitie mlieka užívajú plnými dúškami, iní sa mu z rôznych dôvodov vyhýbajú. Pri najbližšej návšteve potravín by ste si však mali mlieko vložiť do svojho nákupného vozíka. Nielen ako potravinu, ale aj ako kozmetickú pomôcku.

Už samotná Kleopatra bola známa tým, že si pravidelne dopriala kúpeľ v mlieku. Verila, že vďaka nemu bude jej pokožka zdravá, žiarivá a snáď aj večne mladá.

Jednoduché rozčesávanie

Zabudli ste si kúpiť balzam na vlasy? Nezúfajte. Stačí si z chladničky vyloviť prvú pomoc práve v podobe mlieka. To totiž obsahuje látku, biotín, ktorý na vlasy pôsobí rovnako, ako akýkoľvek dobrý kondicionér. Stačí, ak si ho nanesiete na vlasy a rozčesávanie bude hračka. Zatočí aj s tými najviac zauzlenými kaderami.

Rýchlejší rast vlasov

Nielen biotín je to, čo priaznivo pôsobí na vlasy a pokožku hlavy. O tom, že mlieko je zdrojom vápnika, draslíka či bielkovín nemusíme vôbec hovoriť. Navyše je bohaté aj na rôzne vitamíny. Vďaka tejto „náloži“ priaznivo pôsobí na vlasové folikuly a stimuluje ich. Vlasy tak oveľa rýchlejšie rastú, ba čo viac, mlieko na hlave bráni nadmernému vypadávaniu vlasov. Koruna krásy však vďaka mlieku bude aj oveľa viac hydratovaná a vlasy sa vám budú nádherne lesknúť.

image

Mlieko podporí rast vlasov.

dreamstime
image

Stačí si mlieko aplikovať na vlasy a aj rozčesávanie bude oveľa jednoduchšie.

dreamstime

Čistá hlava

Pokožka hlavy je lapač všetkých nečistôt. Zachytávajú sa na nich bežné nečistoty a aj kozmetické produkty, ktoré pravidelne používate. Tužidlo, nezmývateľné kondicionéry či lak na vlasy. To všetko je potrebné z času na čas poriadne vyčistiť a mlieko vám v tom dokáže výrazne pomôcť. Pokožka hlavy bude dokonale čistá. Pravidelná starostlivosť o vlasy je kľúčová, pokiaľ chcete dosiahnuť čo najlepšie výsledky. Nemusíte však utrácať desiatky eur mesačne na masky, kondicionéry či balzamy. Sem tam si na vlasy aplikujte aj doma vyrobenú masku, ktorá má rovnako dobrý efekt. Jeden žĺtok vyšľahajte s lyžičkou medu a s mliekom. To pridávajte postupne, aby nebola konzistencia príliš riedka. V prípade, že máte dlhé vlasy, dávku ingrediencií zdvojnásobte. Masku následne rozotrite po celej dĺžke vlasov, nechajte pôsobiť 10 - 15 minút a umyte ako zvyčajne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 03:18