Maslo na vlasy im poskytne komplexnú starostlivosť.pexels
StoryEditor

Mať maslo na hlave? Je to to najlepšie, čo môžete pre vaše vlasy urobiť. Presvedčte sa samy

31.10.2022, 09:00
Krása a móda

Mať maslo na hlave nie je práve lichotivé, no v tomto prípade by ste si ho na hlavu, respektíve na vlasy mali dať s radosťou, dobrovoľne a pokiaľ možno, čo najčastejšie. Väčšina z vás v drogérii siaha po komerčných produktoch na vlasy, ktoré sľubujú dokonalé výsledky. Naopak, maslo na vlasy si môžete zakúpiť už za pár eur a hoci je na prvý pohľad nenápadné, s vlasmi dokáže hotové zázraky.

Vlasy sú korunou krásy, no aby ste ich udržiavali v kondícii, je nevyhnutné venovať im dostatočnú starostlivosť. Maslo sa postará o ich hydratáciu, rast aj ochranu.

Ako na to?

V prvom rade je potrebné povedať si, ako sa maslo na vlasy používa. Na rozdiel od bežných masiek si potrebné množstvo masla v dlaniach trošku zohrejte. Maslo sa v rukách prirodzene začne topiť a mení sa jeho konzistencia. Následne ich naneste na šampónom umyté, vlhké vlasy. Pre lepší efekt a účinnosť masla, si na vlasy dajte igelitový sáčok, alebo čiapku a nechajte maslo pôsobiť zhruba 30 minút. Pokiaľ máte viac času, o to lepšie. Existujú maslá, ktoré sa oplachujú, ale aj v ponuke sú aj tie, ktoré oplachovať netreba. Kúpte si to, čo vašim potrebám a možno aj časovým možnostiam viac vyhovujú. Pozor dávajte na to, aby ste maslo dávali len na spodok vlasov. V praxi to znamená tak, že maslo, aj masky nanášate na tú časť vlasov, ktoré by ste si dali do gumičky.

Hydratácia

Vlasy strácajú hydratáciu oveľa rýchlejšie, ako by ste si mysleli. Vplyv na to má nielen teplý vzduch z fénu či žehličky na vlasy, ale tiež počasie, vzduch a iné faktory. Hydratácia je preto v starostlivosti o vlasy kľúčová. Maslo vlasy hydratuje, dodá im potrebnú výživu a lesk. Zakúpiť by si ho mali aj tie z vás, ktoré bojujú s rozštiepenými končekmi. Vlasové maslo navyše chráni pokožku hlavu pred slnkom či inými, negatívnymi vplyvmi.

image

Hydratované a zdravé vlasy budete mať aj vďaka maslu na vlasy.

pexels

Dlhšie vlasy

Vďaka už spomenutej hydratácii sa vlasy nebudú lámať a nebudú krepovité a suché. To je prvý z faktorov, vďaka ktorým nebudete musieť tak často navštevovať kaderníčku a vlasom tak dáte možnosť rásť. Navyše vlasové maslo stimuluje vlasové folikuly a rast vlasov sa zrýchli.

Bez lupín

Lupiny sú veľmi nepríjemnou záležitosťou. Viditeľné sú najmä u žien s tmavými vlasmi. Ak vás teda trápia lupiny, alebo iné kožné ochorenia, siahnite po vlasovom masle. Bojuje s ekzémom, lupienkou či rôznymi druhmi plesní.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 15:00