Takto si efektívne upracete a vytriedite šatník.dreamstime
StoryEditor

Odkladáte veci, do ktorých možno raz schudnete? Chyba! Pri triedení šatníka sa držte týchto pravidiel

14.12.2022, 12:05
Krása a móda

Vyhádžete skriňu len preto, aby ste si ju konečne upratali. Bohužiaľ, triedenie napokon skončí tým, že po izbe pobehujte vo veciach, ktoré už dávno upadli do zabudnutia. Tým vznikne ešte väčší neporiadok a šatník sa vôbec nepretriedi. Ak si odkladáte veci, o ktorých si myslíte, že do nich schudnete alebo sa vrátia do módy, robíte chybu. Pri upratovaní sa preto držte týchto pravidiel.

Najťažšie je rozhodovanie

Veci vyhádzané na zemi rozdeľte na kôpky. Prvou kôpkou budú veci, ktoré budete nosiť na 100 %, a teda tie, v ktorých sa cítite skvele. Druhú kôpku bude tvoriť oblečenie, o ktorom máte pochybnosti, či si ho ešte niekedy v živote dáte. Túto kategóriu môžete opäť odložte do krabice a približne po pol roku sa do nej opäť pozrite.

Vtedy zvyčajne zistíte, že vám veci vôbec nechýbali. Rozlúčte sa s nimi. Ak sa neviete rozhodnúť, či si daný kúsok nechať alebo nie, zamyslite sa, či je kombinovateľný so zvyškom vášho šatníka a či ho nebudete musieť prerábať alebo k nemu dokupovať ďalšie oblečenie. Poslednou kôpkou budú veci, ktoré už nepotrebujete a viete to s istotou. 

Tieto veci nepotrebujem, čo s nimi?

Nad vecami, ktoré už nepotrebujete, sa musíte poriadne zamyslieť. Vyhodenie by totiž malo byť poslednou možnosťou. Ak sú kúsky málo nosené, pokojne ich posuňte kamarátke alebo rodine. Takisto ich môžete predať, vymeniť alebo posunúť ďalej, napríklad na recykláciu. Prípadne, že má oblečenie nejaké chyby, môžete sa ho pokúsiť upcyklovať alebo darovať niekomu, kto sa tejto činnosti venuje. Ak sú kúsky naozaj poškodené, odneste ich na zberný dvor alebo do špecializovaných kontajnerov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. máj 2024 02:08