Takto si efektívne upracete a vytriedite šatník.dreamstime
StoryEditor

Odkladáte veci, do ktorých možno raz schudnete? Chyba! Pri triedení šatníka sa držte týchto pravidiel

14.12.2022, 12:05
Krása a móda

Vyhádžete skriňu len preto, aby ste si ju konečne upratali. Bohužiaľ, triedenie napokon skončí tým, že po izbe pobehujte vo veciach, ktoré už dávno upadli do zabudnutia. Tým vznikne ešte väčší neporiadok a šatník sa vôbec nepretriedi. Ak si odkladáte veci, o ktorých si myslíte, že do nich schudnete alebo sa vrátia do módy, robíte chybu. Pri upratovaní sa preto držte týchto pravidiel.

Každá z nás túži po poukladanom šatníku, v ktorom sa nachádzajú len veci, ktoré naozaj využijeme. Aby ste sa pri upratovaní a triedení šatníka zbavili kúskov, o ktorých si myslíte, že do nich schudnete alebo že sa vrátia do módy, prípadne ste sentimentálne, mali by ste sa držať jednoduchých pravidiel. Predovšetkým si však musíte uvedomiť, že správnym triedením budete mať v skrini menej oblečenia, ale tým aj väčší poriadok či pokoj pri rozhodovaní sa, čo si obliecť. Rozhodli ste sa vytriediť si šatník? Takto by ste mali postupovať.

Kamarátka ako poradca

Na triedenie šatníka je najlepší víkend a stačia vám naň približne 3 – 4 hodiny. Ak si myslíte, že bude pre vás upratovanie namáhavé, zavolajte si na pomoc kamarátku alebo niekoho blízkeho, kto vám bude robiť poradcu. Je veľmi dôležité mať pri sebe niekoho nezávislého, pretože táto osoba vám môže povedať, v čom vyzeráte dobre, čo vám sedí, čo sa vám hodí a čo naopak nie. Rozhodovanie sa, či dať alebo nedať konkrétny kúsok preč, je najťažšie.

Vyložiť a bez kompromisov roztriediť

Aby ste sa na upratovanie šatníka naladili, pustite si obľúbený playlist, ktorý vás naladí na úspešné vytriedenie oblečenia. V prvom rade si zo skrine všetko vyložte, aby ste videli, koľko oblečenia reálne máte. Každú jednu vec si vyskúšajte. Ak už pri obliekaní máte pocit, že si ju nikdy neoblečiete, musí zo šatníka okamžite preč.

Takisto sa zbavte aj motivačných kúskov, do ktorých plánujete schudnúť už nejaký ten rok. Najnáročnejšie je zbaviť sa vecí, ku ktorým máte citovú väzbu. Uvedomte si však, že ak vo vašom šatníku stoja už naozaj dlho, je na čase sa s nimi rozlúčiť. Nemusia putovať do koša, ale minimálne ich zbaľte do škatule, ktorá bude odložená niekde, kde nezaberá miesto. 

image

Rozdeľte si oblečenie na tri kôpky.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 23:15