Vrásky na tvári vám spôsobia aj zlozvyky.pexels
StoryEditor

Vrásky na tvári? Aj popíjanie obľúbeného nápoja cez slamku zanechá na vašej pleti stopy

03.08.2022, 18:00
Krása a móda

Za vrásky na tvári môže genetika, životný štýl, predispozície, no aj niektoré zlozvyky alebo činnosti, ktoré pravidelne vykonávate a ani si neuvedomujete, ako pôsobia na vašu pleť a vznik či prehlbovanie vrások.

Proti vráskam každá žena bojuje všemožnými spôsobmi, no povedali by ste, že aj pravidelné pitie nápojov cez slamku môže mať vplyv na to, ako bude vaša tvár vyzerať?

Slamky a fajčenie

Slamky boli ešte donedávna veľkou témou predovšetkým z ekologického hľadiska a mnohé z uvedomelých žien ich začali pri objednávaní drinkov odmietať. A robia dobre. Nielen preto, že sú absolútne neekologické. Aj naďalej odmietajte slamky, hoci aj papierové či nerezové. Ak totiž pravidelne popíjate váš obľúbený drink so slamkou, neprirodzene pri tom špúlite pery a namáhate presne tie miesta okolo úst, v ktorých sa zvyknú tvoriť malé, no viditeľné vrásky. Tento istý jav si môžete všimnúť aj u žien fajčiarok. Týmto zlozvykom si zdraviu a kráse škodia rovno dvojnásobne. Vejárovité vrásky okolo pier budú skôr či neskôr realitou.

Behanie a šport

Behanie a športovanie ako také vašej kráse len a len prospieva. Ale iba za predpokladu, že pred aj po vykonávaní tejto aktivity budete venovať svojej pleti dostatočnú starostlivosť. Pri športe sa totiž dokážete poriadne zapotiť a najmä pri športovaní vonku nasaje vaša tvár všetky nečistoty ako špongia. Pred tým, než si obujete bežecké tenisky a vyrazíte, nezabudnite si tvár odlíčiť od mejkapu a použiť krém s SPF faktorom. Po športe si pleť dôkladne očistite a použite hydratačný krém, aby nebola pokožka stiahnutá, dehydratovaná, a tak viac náchylná na tvorbu vrások.

Spánkové polohy

Najmä s pribúdajúcimi rokmi sa už na vašej tvári podpíše doslova všetko. Dokonca aj to, ak preferujete spánok na jednej strane. Odtlačky na tvári už nezmiznú ako mávnutím čarovného prútika, rovnako ako v noci neviete ovplyvniť polohu, v ktorej spíte. Práve preto by ste mali siahnuť po hodvábnej obliečke na vankúš. Hodváb je šetrný k pleti, tvár sa po ňom príjemne kĺže a vznik vrások tak úplne eliminujete.

Slnečné okuliare

Nielen v lete, ale aj po iné slnečné dni by ste mali mať slnečné okuliare stále po ruke, respektíve na očiach. Nielenže sú zaujímavým doplnkom, ale žmúrenie do slnka vám zaručene bude z roka na rok prehlbovať takzvanú vrásku hnevu priamo pri koreni nosa. A to predsa nechcete. Preto zainvestujte do kvalitných okuliarov, no okrem toho vedome pracujte na tom, aby ste sa mračili čo možno najmenej.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 11:17