Hydratáciu pleti v lete dodá voda v spreji.Dreamstime
StoryEditor

Voda v spreji: Okrem klasického pitného režimu ho doprajte aj svojej pleti

26.07.2022, 06:00
Krása a móda

V letných horúčavách je voda nad zlato. Okrem klasického pitného režimu ju doprajte aj svojej pleti. Nebojte sa, neposielame vás opláchnuť si tvár. Pri vode v spreji si pokojne môžete nechať aj mejkap.

Podobne ako funguje celé telo, aj pleť potrebuje hydratáciu. A najmä v lete je to základ starostlivosti, ktorú dokáže vyriešiť jeden malý, nenápadný sprej. Stane sa vaším najlepším priateľom a budete ho mať neustále so sebou v kabelke. Určite ho vytiahnete, keď sa budete potiť v kancelárii alebo v kolóne na ceste z práce, nonšalantne sa osviežite iste aj na káve v horúcom meste. Hydratáciou benefity vody s rozprašovačom nekončia. Vaša pleť bude vďaka pravidelnej aplikácii rozjasnená a mejkap vám vydrží dlhšie. Je to paradox, pretože väčšina žien sa bojí, že po nastriekaní sa líčidlá rozmažú. Pritom voda v spreji pôsobí ako fixátor. Osvieženie tváre je zároveň relaxačným zážitkom. Navyše, je preukázané, že sa vám budú menej upchávať póry, takže pri poctivom používaní sa vám celkovo zlepší pleť.  

Termálna voda vs. hmla

Ak zvažujete, aký sprej si kúpiť, vybrať si môžete buď termálnu vodu, alebo hydratačnú hmlu. Zdanlivo medzi nimi nie je rozdiel, ale nejaký sa predsa nájde.

Termálne spreje sú naplnené prírodnou minerálnou vodou, ktorá vyviera z hlbín zeme. Majú teda jednu dôležitú vlastnosť naviac – sú liečivé. Bohaté zastúpenie soli, jódu a oxidu uhličitého má blahodarný vplyv na pleť. Termálna voda zároveň bojuje proti voľným radikálom, spomaľuje starnutie pokožky, podporuje rýchlu obnovu buniek a často má protizápalové účinky. Fakt, že je bez parfumácie a vyrovnáva pH pokožky, z nej robí ideálnu kozmetiku pre všetky typy pleti.

Hydratačné hmly sú zas výsledkom patentovaných technológii, nie sú na čisto prírodnej báze, čo však vôbec nemusí predstavovať negatívum. Moderné kozmetické prípravky sú totiž navrhnuté tak, aby dali vašej pleti nielen napiť, ale zároveň ju ochránili pred ďalšími nástrahami. Niektoré obsahujú rovno SPF faktor, iné zabraňujú tvorbe akné. Vďaka tomu si dokážete špecificky vybrať pridanú hodnotu pre váš konkrétny kožný problém.

Vedeli ste, že...? Voda v spreji eliminuje nepríjemný pocit pálenia, štípania či ťahania pokožky. A iste viete, že práve vysušená pleť je náchylná na tvorbu vrások. Keď nechcete mať po lete pár hrubších rýh na tvári, viete, čo máte robiť.

Naše tipy

  • Hoci primárne je voda v spreji určená na tvár, nebojte sa ju aplikovať aj na telo či vlasy. Rovnako sa nedržte len letnej sezóny. Tento kozmetický zázrak sa dá používať celoročne. V zime pleť trpí porovnateľne ako v horúčavách, ak ste celý deň v prekúrených miestnostiach a potom zažijete teplotný šok prechodom do vonkajších mrazov.
  • Využite zázračný sprej aj pri odličovaní. Po umytí čistiacim gélom postriekajte tvár termálnou vodou, nechajte chvíľu pôsobiť a tampónom zotrite zvyšky nečistôt.

Výhody v kocke

  • hydratácia a výživa pleti

  • osvieženie a rozjasnenie pokožky

  • pleť bez nečistôt a mastnoty

  • nižšia tvorba akné a upchávania pórov

  • relaxačné účinky

  • pomocník pri odličovaní

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 14:25