Pri výbere vhodného antiperspirantu máte niekoľko možností.dreamstime
StoryEditor

Guľôčkový, tuhý alebo v spreji? Vyberte si nielen počas leta vhodný antiperspirant

20.07.2022, 09:00
Krása a móda

Stojíte pre regálom s antiperspirantami, ktoré by mali byť najmä počas leta nevyhnutnosťou každodennej starostlivosti, no neviete si z tej širokej plejády vybrať? Ten s 24 hodinovou ochranou, alebo ten, ktorý nezanecháva škvrny na oblečení? Gulička? Sprej? Tuhý antiperspirant? Najskôr je nevyhnutné zodpovedať si otázku, čo od tohto prípravku očakávate a následne už bude voľba o to jednoduchšia.

Chcete zabrániť poteniu, alebo si len chcete zaistiť príjemnú vôňu počas celého dňa?

Antiperspirant versus dezodorant

Vložíte si do nákupného košíka dezodorant alebo antiperspirant? Ak je vašim cieľom počas leta alebo počas športových aktivít eliminovať potenie, s tým vám pomôže jedine antiperspirant. Aj tu však treba byť pri výbere obozretný a siahať predovšetkým po tých, ktoré neobsahujú hliníkové soli, ktoré uzatvárajú póry. Ak ich totiž používate dlhodobo, nemusí to byť pre vaše zdravie tá najlepšia cesta. Keď však budete výberu venovať trošku viac času, vašej pozornosti neujdú ani antiperspiranty bez týchto prímesí. Dezodorant môžete bezpečne používať pokojne aj niekoľkokrát za deň. Teda v prípade, že chcete pekne voňať. V žiadnom prípade však nezabráni poteniu, preto dbajte aj na pravidelnú hygienu a myslite na to, že prekrývanie nepríjemného zápachu z potu môže byť niekedy obrovská katastrofa pre váš čuch a čuch vášho okolia.

Tuhý antiperspirant

Keďže je leto a je tu predpoklad, že sa počas neho chystáte niekam na dovolenku leteckou dopravou, tuhý dezodorant alebo antiperspirant bude pravdepodobne vašou prvou voľbou. Ak sa totiž máte zbaliť len do malej batožiny, ktorú si beriete so sebou do lietadla, guľôčka aj sprej sú zakázané. Teda pokiaľ by mali nad 100 ml. Každopádne, tuhý antiperspirant je v tomto prípade oveľa praktickejší. Môžete ho mať stále v kabelke po ruke a cítiť sa tak príjemne a sviežo po celý deň.

Antiperspirant v spreji

Tak antiperspirant, ako aj dezodorant je dostupný i v spreji. A práve táto verzia je tá, po ktorej ženy siahajú najčastejšie. Mnohé z nich tvrdia, že majú najlepší pocit ochrany, sú príjemné k pokožke, jednoducho sa nanášajú a navyše nezanechávajú žiadne stopy na oblečení. V každom prípade ho aplikujte z väčšej vzdialenosti, inak v podpazuší vznikne film, ktorý bude po pár sekundách sypký a začne opadávať.

Guľôčkový antiperspirant

Aj nanášanie guľôčkového antiperspirantu je pomerne jednoduché. Jediné, čo by vám mohlo prekážať, je čas, ktorý by ste mali dodržať medzi nanesením antiperspirantu a obliekaním sa. Je nevyhnutné aspoň chvíľku počkať, aby prípravok stihol zaschnúť. V porovnaní so sprejom má predsa len aspoň jednu výhodu, a tou je veľkosť. Roll – on totiž tiež bez problémov schováte aj do menšej kabelky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 08:40