Pozrite si, aké tipy na krásu používajú ženy v iných krajinách.dreamstime
StoryEditor

Triky krások z celého sveta. Dosiahnite žiarivú pleť ako Fínky a telo bez celulitídy ako Brazílčanky

18.07.2022, 09:00
Krása a móda

Žiarivá pleť Fíniek, nádherne bohatá hriva Argentínčaniek alebo doslova žiariace grécke bohyne. Každá z nich má svoje vlastné kozmetické rituály a malé tajomstvá, vďaka ktorým vyzerajú dokonale.

Niekedy pri potulkách svetom s obdivom pozeráte na ženy prechádzajúce ulicami a máte pocit, že je to jedna obrovská prehliadka krásy, charizmy a štýlu. A verte či nie, tajomstvom ich úspechu väčšinou bývajú maličkosti, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou máte aj vy doma.

Kleopatra z Egypta

Preslávený mliečny kúpeľ egyptskej panovníčky Kleopatry si ešte aj dnes pripravujú v Egypte dámy, aby vyživili svoju pokožku a dodali jej hebkosť a vláčnosť, po ktorej túži snáď každá žena. A pritom je recept tak jednoduchý. Každá z vás si určite z času na čas dopraje relax vo vani. Nabudúce, keď si budete pripravovať kúpeľ, pridajte do vody 2 litre plnotučného mlieka a sto gramov medu. Všetko poriadne premiešajte a už sa len stačí ponoriť, oddychovať a po kúpeli sa tešiť z krásne pokožky.

Tip na vlasy z Argentíny

Na kráskach z Latinskej Ameriky je naozaj čo obdivovať. Kým mužov oslovia vždy ich sexi postavy, ženy so závisťou pozerajú aj na bohaté hrivy Argentínčaniek. A pozor, nie je za tým žiadna ingrediencia, za ktorou by ste museli letieť cez celý svet, ale avokádo, ktoré je stálicou už aj na našom trhu. Zrelé avokádo popučte s polovicou mäkkého banánu. Zmiešajte, naneste na vlasy a nechajte pôsobiť minimálne 30 minút. A ak vám trošku z masky zostane, pokojne ju použite aj na tvár.

Grécke bohyne

Samozrejme, že život v prímorskej krajine prináša so sebou značné benefity a podpíše sa to aj na pleti. Už len slnkom pobozkaná pokožka má niečo do seba. Ale o to intenzívnejšiu starostlivosť jej musíte potom venovať. Grécke ženy však vedia, ako na to a zdroje olivového oleja, ktorý sa v ich krajine produkuje, využívajú naplno nielen v kuchyni, ale aj v kúpeľni. Maska na vlasy či tvár, natieranie pokožky kvalitným olejom namiesto krémov. To všetko stojí za úspechom krásne vyzerajúcich gréckych žien.

Minerálka, trik z Fínska

Vo Fínsku musia ženy svojej pleti venovať obzvlášť veľkú pozornosť. Nepriaznivé počasie tejto severskej krajiny ju totiž vysušuje, môže byť oveľa viac podráždená, a preto netreba nič zanedbať. Z času na čas svojej pleti doprajú poriadnu dávku minerálov, a to nielen zvnútra, ale aj zvonku. Umývanie tváre v minerálke má niečo do seba a aj vďaka takejto vzpruhe bude vyzerať tip – top.

V Brazílii bez celulitídy

Brazílčanky svoje dokonalé krivky vystavujú veľmi rady na obdiv, a preto dbajú na to, aby ich pokožka bola dokonale hladká. Pomáha im k tomu nielen pestrá strava a šport, ale aj pravidelné masáže a peeling pieskom. Vďaka krúživým pohybom rozprúdia lymfu a prekrvia pokožku. Tá tým pádom nikdy nebude mať vzhľad pomarančovej kože. Skúste tento malý trik počas tohto leta na pláži a presvedčte sa samy.

Tonikum z Číny

Pri varení obeda nabudúce ryžu neduste, ale varte ju a vodu, ktorá vám zostane si prelejte do fľašky, uskladnite ju v chladničke a používajte namiesto pleťovej vody či tonika. Aj napriek tomu, že to nestojí takmer nič, v Číne je toto must have prípravok na čistenie pleti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 11:28