Vankúš je nevyhnutné meniť častejšie ako raz za mesiac.pexels
StoryEditor

Zhoršená pleť v lete môže mať nečakaný dôvod. Ako často vymieňate obliečku na vankúš?

13.07.2022, 06:00
Krása a móda

Mohlo by sa zdať, že posteľná bielizeň sa nemá veľmi od čoho znečistiť, keďže si do perín líhate osprchované a v pyžame. No pravda je taká, že obliečky znečisťuje aj pot či rôzne kozmetické prípravky. A najmä v prípade vankúša by ste mali byť obzvlášť obozretné, pretože ak obliečku nemeníte dostatočne často, následkom môže byť napríklad aj nepekné akné.

Ak ste zvyknuté obliečky meniť raz za mesiac, tak najmä počas letných mesiacov túto frekvenciu zmeňte. Vankúš je nutné meniť minimálne raz za týždeň, maximálne raz za desať dní.

Kozmetika na tvári aj na vankúši

Bežná večerná rutina niekedy obsahuje celé spektrum rôznych prípravkov. A toto všetko do seba okrem vašej pleti absorbuje aj vankúš. Od séra, cez olej až po výživný krém. A kým ráno si pleť umyjete, na ten istý vankúš si ľahnete zas a znova aj niekoľko dní po sebe. Najmä dámy, ktoré trpia rôznymi kožnými problémami, by mali brať tento fakt do úvahy a obliečky meniť oveľa častejšie. Kozmetické produkty v kombinácii s potom vytvárajú ideálne prostredie baktériam, ktoré majú na pleť negatívny dopad.

Voľba materiálov

O hodvábe a jeho vynikajúcich vlastnostiach sme už písali. Ak máte možnosť, zakúpte si aspoň obliečku na vankúš z tohto dokonalého materiálu. Nielenže vás bude príjemne chladiť, ale vďaka jeho povrchu nebudete mať na tvári žiadne otlačky a zároveň predídete vzniku vrások. Avšak ani obliečky z kvalitnej bavlny nie sú vždy na zahodenie. Sú šetrné k pokožke, absorbujú vlhkosť a navyše je to jeden z materiálov, ktorý je tiež veľmi príjemný na dotyk. Opäť však pripomíname, že oveľa dôležitejšie ako to, z akej látky sú obliečky vyrobené, je to, ako často ich periete. Apropo, pranie. Perte ich na najvyššej možnej teplote, minimálne 60 stupňov a dbajte aj na výber šetrných pracích prostriedkov, pretože aj tie môžu byť pre niektorý typ pleti veľmi agresívne.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 21:08