Z niektorých kozmetických produktov používame príliš málo, z iných zas priveľa.Dreamstime
StoryEditor

Zrnko ryže očného krému či mandľa peelingu. Vďaka kozmetickej odmerke použijete správne množstvo

11.07.2022, 06:00
Krása a móda

Koľko krému, séra či peelingu je tak akurát? Z niektorých produktov používame príliš málo, z iných zas priveľa. Jednoduchá kozmetická odmerka vám urobí raz a navždy jasno v tom, s čím plytváte a kde sa, naopak, neoplatí šetriť.

Dvojeurovka čistiaceho gélu

V téme čistenia pleti sme my ženy extrémistky. Jeden tábor odličovanie zanedbáva a minie na to kvapku kozmetiky. A druhá skupina vie, že dostať špinu z tváre je veľmi dôležité, preto to s odličovacím gélom či mliekom doslova preháňa. Hoci netreba podceňovať ani ranné umývanie tváre, najmä večerný rituál by mal byť dôkladný, hlavne ak ste sa cez deň líčili. V prípade, že na to máte gélový prípravok alebo mlieko, na kozmetický tampón či do dlaní by ste mali naniesť množstvo zodpovedajúce približne veľkosti dvojeurovky. Výnimku tvoria tekuté odličovače a produkty určené na odstránenie mejkapu z oblasti očí. Tých použite toľko, koľko potrebujete.

Keď je ho málo: Pleť môže byť dehydrovaná, mať sklony k tvorbe akné, zrýchli sa tiež starnutie a nahromadia odumreté kožné bunky.

Keď je ho veľa: Pleti síce nehrozí nič, ale zbytočne míňate veľa kozmetiky, čo sa ročne odzrkadlí aj na vašej peňaženke.

Náš tip: Poistite si čistotu tváre dvojitým odličovaním, a to s použitím olejového prípravku v prvom kroku, ktorý odstráni najmä mejkap a SPF. V druhom kroku aplikujte gél alebo mlieko.

Mandľa peelingu

Na pravidelnú exfoliáciu prisahajú súčasní dermatológovia skoro tak veľmi, ako na denné používanie SPF-ka. Peeling tváre by sme s ohľadom na typ pleti mali používať priemerne dvakrát týždenne. Inak toho nepotrebujete veľa, stačí množstvo asi ako mandľa. Keď budete mať tvár navlhčenú, skutočne vám to vystačí na odstránenie kožných buniek, mazu a celkových nečistôt. Nepotrebujete ani viac prípravku, ani častejšiu aplikáciu.

Keď je ho málo: Nezbavíte sa všetkého, čoho by ste mohli. Výsledkom môže byť matná pleť bez života so sklonmi k tvorbe šupiniek.

Keď je ho veľa: Nadbytočné množstvo produktu vedie k vysúšaniu pleti, začervenaniu a podráždeniu. Vyriešite to však týždňovou pauzou a tvár bude v poriadku.

Čo ešte a koľko?

  • Telové mlieko: Objem golfovej loptičky vystačí na celé telo.
  • Šampón: Použite veľkosť lieskového orieška.
  • Kondicionér: Na každé umytie vytlačte čajovú lyžičku.
  • Zubná pasta: Nepotrebujete viac ako hrášok.
  • Krém na ruky: Postačí množstvo vo veľkosti fazule.
  • Krém na nohy: Aplikujte objem ako plátok citróna.
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. máj 2024 16:13