Z niektorých kozmetických produktov používame príliš málo, z iných zas priveľa.Dreamstime
StoryEditor

Zrnko ryže očného krému či mandľa peelingu. Vďaka kozmetickej odmerke použijete správne množstvo

11.07.2022, 06:00
Krása a móda

Koľko krému, séra či peelingu je tak akurát? Z niektorých produktov používame príliš málo, z iných zas priveľa. Jednoduchá kozmetická odmerka vám urobí raz a navždy jasno v tom, s čím plytváte a kde sa, naopak, neoplatí šetriť.

Oliva SPF-ka na tvár

Aplikovať denne krém na opaľovanie na tvár je novodobým trendom, bez ohľadu na počasie a ročné obdobie. Slnečné lúče prenikajú k našej pokožke neustále a môžu si vyžiadať daň v podobe predčasného starnutia. Ideálne množstvo SPF-ka na tvár si predstavte ako olivu, pokojne tú veľkú, naplnenú mandľou, aby ste objem opaľovacieho krému nezanedbali. Natierať by ste sa mali pravidelne, no ak odchádzate z domu s mejkapom, pod ním by malo byť rozhodne aspoň spomínané množstvo 50-tky, nech vás to vydrží pár hodín chrániť.

Keď je ho málo: vrásky, rakovina kože, melanómy, pehy, znamienka.. Asi netreba hovoriť, čo sa stane, ak „opaľováky“ podceníte.

Keď je ho veľa: Ochrany nikdy nemôže byť priveľa, no riaďte sa tým, aby krém dostatočne do pokožky vsiakol, aby ste nechodili v tvári lesklé ako diskogule.

Čiara dlane krému na opaľovanie

Letná sezóna je pomaly tu, a tak sa opäť zamýšľate, koľko krému na opaľovanie použiť, aby ste kožu celého tela dostatočne chránili? Medzinárodnými normami sú stanovené dva gramy na štvorcový centimeter kože, ale kto by to prepočítaval. Poslúži vám jednoduchší trik. Na každú časť tela natrite dávku prípravku, ktorý vytlačíte v hrubom pruhu od zápästia, cez celú dlaň až po koniec prostredníka. Tento pás opaľovacieho krému je množstvo, ktoré by ste mali rozotrieť na každú končatinu, ďalej na chrbát a tiež na brucho.

Keď je ho málo: Okrem spálenia a sprievodných pľuzgierov riskujete aj vážne kožné problémy.

Keď je ho veľa: Nestane sa nič, okrem toho, že môžete mať na tele biely film krému a osušku mastnú od „opaľováku“.

Náš tip: Pri používaní opaľovacích prípravkov sú viac než množstvo dôležité dva iné faktory. Nezabudnúť na žiadnu časť tela a aplikáciu pravidelne opakovať.

Odmerku pre čistiace produkty, vrátane peelingu, si prečítate na ďalšej strane.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 09:25