Udržte si krásne opálenú pokožku čo najdlhšie.pexels
StoryEditor

Rovnomerné opálenie, ktoré vydrží čo najdlhšie? Pre bronzovú pokožku dodržiavajte tieto zásady

05.06.2022, 12:00
Krása a móda

Krásne opálená pokožka neodmysliteľne patrí k letu. Aby vám bronzový nádych vydržal čo najdlhšie, musíte zvoliť pred, počas aj po opaľovaní tú správnu starostlivosť. Len to vám zaručí, že sa vám koža neošúpe a nadobudnutý bronz nevybledne príliš rýchlo.

Správna starostlivosť a ochrana pred slnkom sú alfou a omegou počas celého leta. Pokožka potrebuje okrem iného aj oveľa viac hydratácie. Doprajte jej ju a na oplátku sa vám ona odvďačí zdravou farbou a pružnosťou.

Predpríprava

Prípravu na leto a opaľovanie zahájte ešte pred dovolenkou. Holenie nôh je takmer každodennou záležitosťou. V lete preto radšej zvoľte depilačné krémy, alebo depiláciu, vďaka ktorej pokožka zostane hladšia a bez chĺpkov oveľa dlhšie. Ak predsalen preferujete žiletky, tak sa hoľte večer, aby pokožka mala čas na regeneráciu a nevytvorili sa vám v kombinácii s potom a slnkom nežiadúce vyrážky. Ešte predtým, než bude vaša koža pravidelne vystavovaná slnku, urobte si dôkladný peeling. Či už siahnete po niektorom z obchodu, alebo si ho pripravíte samy, napríklad z cukru a kokosového oleja, alebo mletej kávy, nevynechajte žiadne miesto na tele. Peeling vás zbaví odumretej kože, telo bude následne oveľa hladšie a tým pádom aj rovnomerne opálené.

Hydratácia

Hydratujte, hydratujte a v opäť hydratujte! Zvnútra aj zvonku. Slnko, more, chlór v bazéne. To všetko má obrovský vplyv na vašu pokožku, a preto by ste si ju mali intenzívne hýčkať. V tomto období nech vám v kúpeľni nechýbajú hydratačné sprchovacie gély a krémy či oleje. Po každej sprche sa krúživými pohybmi nakrémujte alebo naolejujte. Pokožka, ktorá totiž nie je suchá, nemá tendenciu šúpať sa a vyzerá zdravo. Nezabúdajte však ani na pitný režim! Okrem plážových drinkov si doprajte aj niekoľko litrov čistej vody počas dňa a, samozrejme, ovocie a zeleninu, ktoré tiež obsahujú nemalé množstvo vody aj potrebné vitamíny.

Ochrana pred slnkom

Za žiadnych okolností sa slnečným lúčom nevystavujte bez dostatočnej ochrany. Najmä pri mori je slnko naozaj silné a raz spálená koža si to už navždy zapamätá. Navyše, ak sa hneď prvé dni spálite, máte po opaľovaní a budete sedieť ďalší týždeň pod slnečníkom a nadávať si za svoju hlúposť. V prvé dni siahajte po vyššom ochrannom faktore, a keď už bude mať pokožka ako – taký základ, môžete postupne prejsť na nižšiu ochranu. Platí však, že sa máte natierať niekoľkokrát za deň a nevystavovať sa priamemu slnku počas poludnia.

Krém po opaľovaní

Krémy po opaľovaní majú oproti tým klasickým aj upokojujúce a chladivé účinky. Takže vaša koža dostane prostredníctvom nich všetko, čo si po dlhšom pobyte na slnku žiada. Ak aj máte niektoré partie začervenané, tento krém zabezpečí rýchlejšiu regeneráciu a vďaka upokojujúcemu účinku nebude koža podráždená.

Radšej krátka a vlažná sprcha

Aby ste si opálenie udržali čo najdlhšie, vyhýbajte sa horúcim kúpeľom, ktoré pokožku vysušujú. Uprednostnite radšej rýchlu sprchu vlažnou vodou, ktorá vás po celom dni príjemne osvieži. Po sprche sa jemne osušte uterákom. Žiadne drastické šúchanie. Skôr len osuškou odsajte zvyšky vody, ktorá zostala na tele.

Podpora zvnútra

Aby ste svoju kožu chránili pred negatívnymi vplyvmi a rýchlym starnutím, ku ktorému dochádza aj pri opaľovaní, užívajte počas leta betakarotén. Ten pokožku chráni aj pred voľnými radikálmi a oxidačným stresom. Navyše, podporuje tvorbu pigmentu a aj jeho udržanie, takže sa budete z opáleného tela tešiť ešte týždne po dovolenke.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 20:08