Ako si vybrať vhodný íl na čistenie a regeneráciu pleti?Dreamtime
StoryEditor

Magnet na nečistoty z hlbín zeme: Silu ílu spoznáte aj podľa farby, ako si vybrať?

03.06.2022, 09:00
Krása a móda

Už po tisícročia ženy poznajú silu ílu, ktorý ako magnet naviaže všetky nečistoty nielen z pleti, ale dokonca i z vlasov.

Zázrak z hlbín zeme detoxikuje, vyživuje aj omladzuje. Stačí si len vybrať podľa farby a pôvodu. Toto sú najznámejšie druhy ílov.

Kaolín

Jeden z najjemnejších ílov používaných v kozmetickom priemysle je kaolín, ktorý má všestranné využitie. Prášok tohto ílu môže byť bielej, žltej, ružovej a dokonca aj červenej farby, podľa krajiny pôvodu. Nedajte sa zmiasť farbami, všetky kaolínové íle majú výborné  antibakteriálne vlastnosti, preto sa hodia najmä pre mastnú a problematickú pokožku.

Bentonit

Bentonit sa nedá pomýliť, hoci má tiež farebné spektrum od bielej, sivej až po zelenú. Tento druh ílu so sopečným pôvodom však pri kontakte s vodou niekoľkonásobne zväčšuje objem. Predstaviť si ho môžete ako špongiu, ktorá navyše nasáva nečistoty nielen z pleti, ale aj z vlasov. Najčastejšie sa s ním stretnete pri rôznych wellness procedúrach.

Zeolit

Béžovo sfarbený zeolit je natoľko neutrálny, že sa hodí pre všetky typy pleti a dokonca i vlasov. Uškodiť vám nemôže, ani ak máte citlivú pokožku. Má výbornú štruktúru, preto sa v kozmetickom priemysle často kombinuje aj s inými ingredienciami, ktorým dodá lepšiu konzistenciu. Najčastejšie ho nájdete ako súčasť bahenných masiek.

Náš tip: Aj si zaobstaráte íl v prášku a budete si samy vyrábať masky a zábaly, nemali by ste pri tom používať kovový riad.

Farebná paleta

Zelený íl: Používa sa ako farbivo do mydiel a pleťových masiek. Zjemňuje póry a pomáha prekrveniu pokožky.

Ružový íl: Je vhodný pre suchú a staršiu pokožku, keďže podpore tvorbu kolagénu.

Béžový íl: je súčasťou púdrov i mejkapu, Pretože má výborné absorpčné účinky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 06:21