Aj vďaka pravidelnému používaniu prírodných olejov, môžete dosiahnuť očividný efekt.pexels
StoryEditor

Zbohom umelým mihalniciam. Vďaka týmto olejom budete mať dokonalé aj vlastné riasy

09.05.2022, 09:00
Krása a móda
Ktorá z nás by netúžila mať krásne, dlhé mihalnice. Nie všetky sme však boli obdarené ich ohurujúcou dĺžkou a hustotou. Dnes je veľa spôsobov, ako docieliť hlboký pohľad a riasy ako z reklamy. Samozrejme, môžete si ich dávať pravidelne dorábať v salónoch, ale je tu aj lacnejšia a veľmi efektívna cesta za dramatickým vejárom mihalníc.

Silu prírodných olejov v kozmetike využívame takmer denne. Sú súčasťou mnohých kozmetických prípravkov, ktoré používame. Niektoré oleje, ktoré máte pravdepodobne aj doma, dokonca dopomôžu k spevneniu a rýchlejšiemu rastu vašich mihalníc.

Ricínový olej

Azda najznámejší spomedzi olejov, ktoré podporia rast mihalníc, je práve ricínový olej. Získava sa z liečivej rastliny ricín lisovaním a je bohatý predovšetkým na vitamín E. Práve ten vaše riasy plnohodnotne vyživí a posilní, vďaka čomu sú odolnejšie. Ricínový olej nanášajte pravidelne každý večer za pomoci vatovej tyčinky priamo ku korienkom mihalníc a nechajte pôsobiť celú noc. Už po pár týždňoch budete pozorovať zmeny v dĺžke, hustote aj pevnosti.

Kokosový olej

Ak používate kvalitný, ideálne bio kokosový olej vo vašej kuchyni, nebojte sa ho vyskúšať aj ako kozmetickú vychytávku. Kokosový olej má totiž veľa pozitívnych účinkov, a tak ako na tvár a telo, ho môžete použiť aj na mihalnice. Tiež obsahuje veľa vitamínu E a pravidelným nanášaním na mihalnice budú hydratované a po pár použitiach viditeľne dlhšie. Navyše má príjemnú textúru a neodolateľnú vôňu.

Mandľový olej

Jemné a krehké mihalnice trápia nejednu ženu. Sotva sa trošku spamätajú a sú opäť polámané? Niekedy za to môže genetika, inokedy sa nám riasy lámu kvôli nesprávnej starostlivosti o ne. Predovšetkým by sme si ich mali pravidelne odličovať a zvoliť čo najšetrnejší postup. Nájdite si produkty, ktoré mihalnice rýchlo zbavia maskary a snažte sa čo najmenej ich šúchať. Priložte tampón s odličovačom na oko, chvíľku počkajte kým sa maskara trošku rozpustí a až potom začnite so stieraním v smere zhora nadol. Po odlíčení použite mandľový olej. Ten pomôže pri regenerácii mihalníc. Zároveň budú hydratované a odolnejšie. To všetko vďaka omega – 9 mastným kyselinám, kyseline linolovej a vitamínom, ktoré obsahuje.

Argánový olej

Počuli ste už o tomto tekutom zlate? Volajú ho aj zlatom Maroka. Možno práve vďaka nestýneným mastným kyselinám a množstve vitamínu E, ktorý obsahuje. Tak, ako bude vzpruhou pre vašu pleť a telo, tak aj mihalnice pocítia jeho silné účinky. Zaručene budú vďaka pravidelnému používaniu pevnejšie, budú mať menšiu tendenciu sa lámať a vy sa čoskoro môžete tešiť zo zmyselného pohľadu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 00:48