Účesy z prelomu milénií dostávajú opäť zelenú.Pexels/Andrea Piacquadio
StoryEditor

Účes, ktorý vám uberie 10 rokov. Nosil sa už v deväťdesiatych rokoch a teraz hlási návrat

29.03.2022, 06:00
Krása a móda
Spolu s ošiaľom vesmírnych drdolov a veľkých sponiek sa vracajú i účesy známe ako Y2K. Štýl z konca 90.rokov sa momentálne stáva horúcou novinkou odkazujúcou na myšlienku, že trendy sa skutočne opakujú každé dve desaťročia. Čo znamená návrat prelomu milénií pre vaše vlasy?

Sú hravé, nostalgické a vyžadujú si minimálne úsilie. Vlasové trendy Y2K, odvodené zo skratky pre rok 2000, sa dnes objavujú na Instagrame, TikToku, ale aj na červenom koberci. Ponúkajú nám rozmanitosť v podobe motýlích sponiek, pletených vrkôčikov až po voľne visiace pramienky vlasov, ktoré lemujú tvár. Oživenie týchto účesov však nie celkom také, aké si pamätáme. Trendy z minulosti sa snúbia so súčasnosťou, aby sme sa cítili viac štýlovo.

Účesy z konca 90tych rokov zaznamenali úspech aj u viacerých slávnych krások, akými sú napríklad Dua Lipa či Gigi Hadid. Táto „nie tak dávna“ éra je späť a prináša so sebou mladší, sviežejší vzhľad pre každú z nás.

Nie je za tým žiadna veda

Princíp je viac ako jednoduchý, stačí začať vaším obvyklým spôsobom a urobiť si drdol, vrkoč alebo iba zopnúť vlasy do klasického, no elegantného copu. Následne vytiahnite dva tenké pramienky a nechajte ich lemovať vašu tvár. Úprava je už len na vás, buď im dovolíte voľne poletovať, zapletiete do vrkôčikov či jemne zvlníte, vždy sa riaďte starým známym heslom – kreativite sa medze nekladú.

„Baby braids“ alebo detské vrkoče sú malé tenké vrkôčiky po oboch stranách tváre, ktoré vnesú zapletenú textúru a šik vzhľad akémukoľvek účesu. 

Mladistvému trendu visiacich pramienkov podľahla aj speváčka Dua Lipa. 

Špecifický nie je iba orámovaním tváre, no tento nenáročný účes vyžaruje akési romantické kúzlo a nevinnosť, vďaka čomu omladnete na počkanie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 00:47