Aj v jednofarebných outfitoch môžete zažiariť a vyzerať sexy.unsplash
StoryEditor

Univerzálna, ale ženská a zvodná čierna: V týchto outfitoch vynikne každý typ postavy

24.03.2022, 06:00
Krása a móda
Jednofarebné outfity nie sú nudné, ale naopak trendy. Ak skombinujete správne materiály môžete vyzerať viac žensky, zvodnejšie, a keďže predlžujú postavu, aj omnoho štíhlejšie. Čierna je od nepamäti považovaná za elegantnú či univerzálnu, a preto vás naučíme, ako ju nosiť a vyniknúť v nej od hlavy po päty.

Monochromatické, v preklade jednofarebné, outfity sú skvelou príležitosťou, ako zaujať a zároveň si predlžiť postavu. Výsledok však závisí aj od správneho kombinovania vrstiev, materiálov a textúr. Takéto skladanie celku je predovšetkým jednoduché a rýchle, stačí zistiť, čo sa vám páči a v čom sa cítite sebaisto. Predsa len, ak ste doteraz nosili kúsky rôznych farebných kombinácii či vzorov, môže to byť pre vás veľká zmena, na ktorú si treba zvyknúť. Aby ste vedeli, ako začať, naučíme vás, ako nosiť monochromatické outfity na príklade zvodnej a elegantnej čiernej farby.  

Zvodná, ženská a elegantná

Symbol sofistikovanosti, zvodnosti, elegancie a univerzálnosti. Aj keď môže byť čierna farba pre niekoho nudná a nezáživná, ukazujete ňou svoj cit a dôraz pre detail. Čierna je jednoducho nadčasová, zoštíhľuje a pristane každému typu postavy či veku. Vyzerá dobre na deň aj na večer. Kombinácie čiernych outfitov vznikajú pri spojení rôznych druhov materiálov, ako napríklad hodvábna blúzka zastrčená v kožených nohaviciach alebo rolák s nohavicami a koženou bomberou. Treba si však dať pozor, aby ste nechali čiernu čiernou a nerozbíjali outfit napríklad bielou košeľou, v ktorej budete vyzerať ako úradníčka, čašníčka či zamestnankyňa banky. Čierna vynikne najmä vďaka rôznym textúram ako koža, vlna, kožušina alebo čipka. Nezabúdajte ani na doplnky, akými môžu byť čierne šály, klobúky a okuliare.

Elegancia a street style

Základom každého šatníka by mal byť čierny kabát, rolák či puzdrové šaty, ktoré potom viete kombinovať aj ďalej. Na začiatok môžete skúsiť elegantný outfit vhodný do mesta či do práce. K čiernym rolákovým šatám doplňte kúsok z odlišného materiálu, napríklad kože. Inú štruktúru do putfitu zas prinesie jarný kabát. V čiernej zvoľte aj doplnky ako široký opasok či slnečné okuliare. Aby ste nemali pocit, že váš outfit vyzerá fádne, dôraz môžete klásť na zaujímavé topánky.

Sexi kombinácie z Paríža

Nebojte sa experimentovať a vyskúšajte sexi kombináciu koženého topu a koženej sukne. Dva ťažké materiály môžete rozbiť ľahkým kabátom a šatkou okolo krku. Aj v tomto prípade budú hrať veľkú a dôležitú rolu doplnky, ako napríklad čierne pančuchy alebo čierny klobúk, s ktorým budete pôsobiť ako pravá Parížanka. Jednoducho, nebojte sa čiernej, je to zvodná farba.

Pohodlný outfit na každý deň

Ak máte radšej ležérny štýl obliekania, môžete skúsiť skombinovať svoju obľúbenú čiernu teplákovú súpravu s dlhším kabátom, ale aj s kratšou koženou bundou, ktorá zvýrazní vyšší pás. Aj v tomto prípade sú dôležité doplnky, ktoré celok zmenia na mestský look. Skúste baretku či šiltovku, okuliare a menšiu kabelku. Ak budete cítiť, že outfit vyzerá nudne, môžete si obuť vyššie lesklé šnurovacie čižmy a na kabát pridať zlatú či striebornú brošňu.

Šaty na tisíc spôsobov

Čierne šaty rôznych strihov a materiálov by rozhodne nemali chýbať vo vašom šatníku. Môžete si obliecť maxi puzdrové, kratšie rolákové, zavinovacie alebo sexi a elegantné sakové šaty. Pri takýchto kúskoch nemôžete vynechať ani vzorované pančuchy. K určitým strihom šiat vždy dobre padne zas opasok. Nebojte sa experimentovať ani s topánkami. Vsadiť môžete na nízke mokasíny, ale aj čižmy nad kolená. Vo výslednom outfite sa pohrajte s doplnkami v podobe bižutérie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 14:47