magazín evita
StoryEditor

Smoopaľovanie je IN, na solárko už zabudnite

28.11.2017, 09:52
Krása a móda
Ani vám sa nezdá sexi vaša bledá koža a do solária chodiť nechcete? Riešením je samoopaľovací krém. Ak máte voči nemu predsudky, pokúsime sa vám ich vyvrátiť.

V zime sme všetci bledí a niekomu to nemusí vyhovovať. Najmä, ak sa chystáme na spoločenskú udalosť, kde bude odhalené telo, iste by bolo krajšie, aby naša pleť bola aspoň trochu „vo farbe“. Môžete ísť buď do solária, s čím však musíte začať v poriadnom predstihu a navyše podporuje vznik vrások, alebo ísť na nástrek, ktorý môže byť pre niekoho z malého mesta nedostupný alebo pridrahý. Samoopaľovacie krémy prežívajú svoju renesanciu, nebojte sa ich ani vy. Kedysi boli známe tým, že nepríjemne zapáchali a ostávali po nich na koži nepekné fľaky a najmä boli neprirodzenej, oranžovej farby. Tá doba je však už dávno preč a dnešné prípravky takmer nezapáchajú (pravdou je, že úplne sa zápach odstrániť nedá, pretože zložka, ktorá spôsobuje zhnednutie, smrdí) a ak budete pri natieraní precízna, fľakov sa obávať nemusíte. Tiež odtieň, ktorý zanechávajú je prirodzený, podobný pravému opáleniu.

Nájdite ten svoj

Treba sa len vedieť v množstve výrobkov zorientovať a nájsť ten pravý, ktorý vám sadne – rovnako ako iný typ krému – nie každý je pre vás vhodný. Môžete si dokonca vybrať, či chcete samoopaľovací prípravok vo forme klasického krému, spreju alebo peny. Väčšina moderných krémov je tmavej farby, takže presne viete, kam ste prípravok naniesli a kam ešte nie. Ideálne je, ak si ho nanášate a rozotierate na to určenou rukavicou, ktorou viete prípravok rozotrieť pekne do stratena. Ak máte bezproblémovú pleť, väčšinu samoopaľovacích produktov môžete naniesť aj na tvár, ale ak máte problém s upchatými pórmi, pleť priveľmi citlivú alebo dokonca akné, určite na tvár použite prípravok na to určený, pretože tieto krémy póry zanášajú. Existuje dokonca samoopaľovacia voda na tvár určená špeciálne pre aknóznu a problematickú pleť. 

Tieto produkty vás rozhodne nesklamú:

magazín evita

Postup, ako správne naniesť samoopaľovací prípravok:

  1. Vyhraďte si dostatok času, ideálne, ak v daný deň už nemusíte nikam ísť. Okúpte sa, ohoľte a urobte si celotelový píling a dôkladne sa osušte. Ak ste úplne bledá, určite si na začiatok vyberte prípravok, ktorý spôsobí jemné alebo medium opálenie. Ak máte základ ešte od leta alebo zo solária a ste tmavší typ, môžete siahnuť aj po odtieni s označením dark.
  2. Krém (penu, sprej) začnite nanášať od nôh smerom hore, najlepšie rukavicou. Sprej na seba striekajte v sprchovacom kúte alebo vo vani (kvôli znečisteniu okolia), pri dostatočnom svetle. Rukavicou prechody rozotrite do stratena, najmä v oblasti kolien a lakťov. Bolo by fajn, aby vám krém niekto pomohol rozotrieť na chrbát a zadok. Na tvár naneste prípravok nakoniec a napokon si umyte ruky.
  3. Niekoľko minút, asi tak 5-10, sa neobliekajte a nesadajte si a potom si na seba oblečte niečo pohodlné, voľné. Niektoré prípravky treba po určitej dobe z tela zmyť (1 až 3 hodiny, podľa toho, ako veľmi chcete zhnednúť).
  4. Pokožku každý deň krémujte, aby sa čo najmenej olupovala. Pred nanesením ďalšej vrstvy opäť urobte píling.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 21:42