instagram/rachele_briglia
StoryEditor

Čo s pleťou po zime? Vďaka týmto radám sa vaša tvár opäť rozžiari!

09.04.2017, 07:00
Krása a móda
Unavená, ochabnutá, šedastá pleť po dlhej zime? Tieto problémy máme v redakcii tiež. A je najvyšší čas ich začať riešiť!

Choďte na peeling alebo dermabráziu

Stará koža musí preč aby tá pod ňou vedela prijať dostatok vitamínov. Nerobte si však tieto procedúry pričasto. Peeling maximálne raz za týždeň a dermabráziu raz za mesiac.

Nezabudnite na vitamín E

Expresne rýchlo vám pomôže, ak prepichnete jednu tobolku vitamínu E a na noc ju nanesiete na tvár. 

 Vyskúšate mezoterapiu

Nejedná sa o drahý zákrok, ale s vašou pleťou urobí zázraky. Drobnými ihličkami sa do nej aplikuje kyselina hyalurónová, ktorá má hydratačné a protizápalové účinky a navyše vašu tvár rozjasní a vyhladí.

 Začnite používať krém a makeup so SPF

Je načase začať sa chrániť proti prvému slniečku, ktoré vie byť zradné a vďaka ktorému si môžeme uhnať vrásky či pigmentové fľaky.

 Vyskúšajte draculaterapiu (plazmaterapiu)

Tiež jeden z dostupných zákrokov, má ešte lepšie účinky ako mezoterapia. Vaša krvná plazma dodá pleti po zime presne to, čo potrebuje – je to pre ňu ten najideálnejší koktejl, ktorý má nie len estetické ale najmä medicínske účinky – proti akné, jazvičkám, lišajom...

 Vymeňte ťažšie výživné krémy za ľahšie

Je načase vašu pleť odľahčiť. Presedlajte na ľahšie prípravky s kyselinou hyalurónovou.

 Vymeňte krycí make up za rozžiarujúci

Aj keď nemáte dokonalú pleť, nebojte sa toho a radšej sa pohrajte s korektorom. A nezabudnite na rozjasňovač na lícne kosti a pod obočie.

 Prestaňte s púdrom

Aj tak je moderný svieži a lesklý look! Skúste si radšej zaobstarať kvalitnú podkladovú bázu, ktorá eliminuje kožný maz a na ňu naneste rozjasňujúci makeup.

Siahnite po vitamíne C

Myslíme ten v ampulkách na pleť. Fakt to funguje! Pleť bude okamžite hladšia a žiarivejšia. Spravte si dvojtýždňovú kúru – na tvári to bude proste vidieť.

Jedzte orechy, používajte oleje

Pleť takto najlepšie vyživíte zvnútra. Z olejov je pre pleť najlepší arganový a kokosový. Ak ju máte fakt v zlom stave, kúpte si aj kvalitný vitamínový výživový doplnok určený na pleť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 00:40