pexels.com
StoryEditor

Hydratácia vás udrží krásnou a najmä mladou. Ako ju vašej pleti dopriať?

12.06.2021, 13:00
Krása a móda
Ako správne hydratovať pleť a aké produkty by ste mali zahrnúť vo svojej pleťovej rutine?

Aké produkty používať?

Na hydratáciu pleti existuje nespočetné množstvo produktov. Krémy, oleje či séra by mali obsahovať určité látky, aby vaša pleť ostala hydratovaná a vyživená po celý deň. Kyselina mliečna, vitamín C a iné látky sú tiež skvelými variantami pre účinnú hydratáciu, no tieto 4 sú najlepšími a najjednoduchšími pomocníkmi v pleťovej hydratačnej rutine!

HYALURONIC ACID

Nachádza sa prirodzene v našom tele, má schopnosť na seba viazať veľké množstvo vody. Účinkuje tak, že zabraňuje strate vlhkosti a zadržiava ju v pokožke, čo jej pomáha udržiavať ju hydratovanú po celý deň.

NIACINAMIDE

Niacinamide je vynikajúcou alternatívou hydratácie pleti. Je to forma vitamínu B3, jeden z ôsmich vitamínov skupiny B potrebných pre zdravé telo a pokožku. Vitamín B3 pomáha znižovať výskyt nedokonalostí a pleť tak zostáva hladšia. 

ARGAN OIL

Arganový olej je rastlinný olej extrahovaný z jadier arganového stromu pochádzajúceho z Maroka. Je mimoriadne bohatý na zdravé výživné látky vrátane mastných kyselín a vitamínu E. Arganový olej sa najčastejšie používa ako zvlhčovač na hydratáciu, výživu a upokojenie pokožky. Pomáha ju zmäkčiť a zároveň zvyšuje jej pružnosť.

SQUALANE

Skvalanový olej poskytuje vynikajúcu hydratáciu, zanecháva pokožku sviežu a hebkú. Pracuje na zlepšení pružnosti a hladkosti pokožky. Textúra je ľahká, nemastná a rýchlo sa vstrebáva. Je prospešný pre všetky typy pleti a zameriava sa najmä na matnú a suchú pokožku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 14:21