shutterstock.com
StoryEditor

Zmena vlasov? Dobre sa na svoje rozhodnutie vyspite, lebo cesta späť môže byť dlhá!

29.11.2019, 16:00
Krása a móda
Aj vám napadlo, že okoreníte svoj život zmenou vlasov? Poradíme vám, ako na to a čo určite áno a naopak, čo radšej nie!

Vyzerá to tak super aj jednoducho! Cvak cvak a vlasy sú o pol metra kratšie a Rihanne alebo Katie Perry takáto zmena vždy pristane. Tak prečo by nepristala vám? Z dlhých tmavých na krátke blond je nápad, ktorý sa zdá super osviežujúci, no výsledok nemusí byť vždy podľa vašich predstáv. Eufória vás bude držať ešte aj cestou z kaderníctva, no keď sa vyspíte a ráno zbadáte v zrkadle, môže sa stať, že sa dostaví šok, z ktorého sa tak ľahko neoklepete. Sila zvyku je totiž sila zvyku a nejde len o to. Pre niečo ste nosili celý život približne rovnaký účes. Vaše vlasy vystihujú a odrážajú vašu osobnosť, povahu aj odhodlanie sa o účes starať. Ak si myslíte, že s krátkymi nebude veľa roboty, je to hlúposť. Nejedna krátkovlasá žena by vám vedela rozprávať! Vlasy musia byť vždy čerstvo zastrihnuté, aby pôsobili upravene, a to isté sa týka aj farby či umývania (odrast je na krátkych vidieť viac a mastné krátke vlasy nemôžete dať do copu tak ako dlhé). Pri krátkych vlasoch viac vynikne zlá pleť a nesúmerná tvár. Pri krátkych vlasoch sa treba oveľa viac hrať s intenzitou a odtieňom farby, pretože sa na nich nič len tak ľahko nestratí. Pri krátkych vlasoch je fajn nosiť výraznejší mejkap, aby ste vynikli. Krátke vlasy môžu pridať na veku a ubrať na ženskosti. Ste toto všetko ochotná riešiť preto, že chcete zmenu? Pretože zmena to bude. A riadna!


Radšej farba
Ak túžite vyzerať ináč, pohrajte sa radšej s farbou ako s dĺžkou, pri nej je skôr cesty späť, keď zistíte, že blond nie je vaša šálka kávy. Aj keď prudké zmeny farby si odnesie kvalita vlasov, je to vždy menšie zlo, ako čakať celé roky, kým dorastú. Áno celé roky, dobre vidíte. Ak sa dáte ostrihať z vlasov pod plecia na krátko (povedzme 4 cm), alebo si dáte nedajbože oholiť pol hlavy, budete čakať asi tri roky, kým vlasy dorastú. A to je fakt dlhý čas! A proces dorastania strastiplný.
Celebrity to tak robia!
Vráťme sa k Rihanne. Krátke červené, dlhé blond, modré, čierne, ružové... Ona vyzerá bohovsky vo všetkom. Fakt. Ale má za sebou tím tých najlepších kaderníkov na svete. Nosí špeciálne namiešané odtiene a aj na mieru vyrobené príčesky a parochne, takže nikdy vlastne s istotou neviete, či je na fotke naozaj ostrihaná, alebo má len dobrú parochňu. A ak by sa náhodou nejaký účes kaderníkovi nepodaril, nie je pre neho problém v sekunde jej nadpojiť tie najkvalitnejšie a najprirodzenejšie vyzerajúce vlasy. Čo pre vás asi problém môže byť. Takže toto je ten rozdiel medzi vami a Rihannou.
Kvôli chlapovi nie!
Veľa žien podstúpi radikálnu zmenu účesu v zlomovom životnom období. Najčastejšie to býva rozchod či rozvod. Vtedy sa uberá z dĺžky, mení farba, pretože žena chce životnú zmenu dokonať úplne. Zahodiť všetko staré a otvoriť sa novým možnostiam. Niekedy vás môže jemná zmena príjemne omladiť – napríklad svetlejší melír, výraznejšie podstrihnutie či ostrihanie ofiny nemusí byť vôbec na škodu. A ak sa so zmenou nestotožníme, vieme sa raz-dva vrátiť do zabehnutých koľají. No ak v afekte striháte príliš nakrátko, môže sa vaša depka ešte viac prehĺbiť, keď si potom naplno uvedomíte, čo ste urobili. Najmä, ak na vášmu pôvodnému účesu nebolo čo vyčítať. Nemeňte niečo, čo nie je zlé.
Kedy naozaj áno?
Ak sa myšlienkou o radikálnej zmene vlasov pohrávate už dlho a ste si vedomá všetkých možných úskalí. Ak sa vo svojej terajšej podobe necítite dobre a zmenu chcete len kvôli sebe. Ak vám každá bunka v tele hovorí „choď do toho“. A nakoniec, ak vám vaše rozhodnutie odobrí aj kaderníčka, ktorú poznáte už roky. Vtedy je správny čas zmenu. Hoci aj radikálnu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 01:37