shutterstock.com
StoryEditor

Poradíme vám, akú podprsenku si máte vybrať, ak vás trápia padnuté prsníky

07.11.2019, 17:00
Krása a móda
Ako je to s výberom správnej podprsenky a ženy s akým poprsím to majú pri výbere najťažšie?

Brafitterka Karin Kosková z Madam Podprsenka vám poradí, akú podprsenku si vybrať, ak vás trápia padnuté prsníky

Čo treba ako prvé urobiť, keď si idem kúpiť novú podprsenku?
V prvom rade je veľmi dôležitá správna veľkosť, ktorú zistíme zmeraním krajčírskym metrom cez prsia a pod nimi. Potom je vhodné dosadiť miery do veľkostnej tabuľky pre podprsenky (určite nejakú nájdete na internete). Od obvodu a veľkosti košíka sa bude odvíjať to, ako bude celá podprsenka sedieť. Dôležitý je tiež tvar poprsia. Ak máme naozaj ovisnuté prsia bez ohľadu na to, či sú malé alebo veľké, odporučila by som nevystužené podprsenky s kosticou, prípadne uzatvorenejší tvar košíčka vystuženej podprsenky. Určite sa nevystužených podprseniek nemusíte báť! Niektoré sú aj podšité a keď máme správnu veľkosť, mala by krásne tvarovať i viac „vydojčené“ prsia, pretože sa lepšie prispôsobujú.

A čo ak má žena veľké ťažké prsia?
Na veľké ťažké prsia sedia tiež skvele nevystužené podprsenky a nesmieme zabudnúť na materiál „spacer“. Sú to mäkké trubičky naplnené vzduchom. Materiál je priedušný, dobre sa prispôsobuje a je vhodný i na horúce letné dni.

Ženy s akým poprsím to majú všeobecne najťažšie?
Najzložitejší je výber u žien, ktoré majú malé prsia bez tvaru. Tým potom sedí len málo typov podprseniek. Jednému z nich hovoríme „balkonette“, ale určite by som volila skôr zakrytejšie tvary košíčka, aby prsia nemali tendenciu vypadávať. Rada by som podotkla, že najlepšie je zájsť do špecializovanej predajne s bielizňou, kde žene poradia s výberom aj vhodným strihom.

A čo pri výbere plaviek?
Pri plavkách platí rovnaké pravidlo ako pri podprsenkách. Dôležitá je správna veľkosť košíčka, obvod a potom už záleží na žene, v čom sa cíti lepšie. Pri vystužených vrchoch odporúčam uzatvorené strihy a pre naozaj veľké prsia určite nevystužené podprsenky. Všetko sa však zasa odvíja od tvaru pŕs. Ak ani jeden typ nevyhovuje, skúste celé plavky s kosticou alebo jemnou vypchávkou. Tie zakryjú naozaj každý nedostatok. Hlavne aby sa prsia „nevylievali“ z košíčkov vpredu a z podpazušia, to platí aj pri podprsenke. Ak sa tieto faktory spoja verím, že sa žena bude cítiť spokojne a môže si konečne naplno užívať deň.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 00:55