shutterstock.com
StoryEditor

Toto určite potrebujete vedieť predtým, než si dáte napichať pery!

27.08.2019, 13:00
Krása a móda
Plné pery á la Angelina sú trendom a žien, ktoré ich majú od prírody plné a šťavnaté, nie je veľa. V súčasnosti si však na klinikách krásy môžete trošku pomôcť. Opýtali sme sa dermatologičky MUDr. Renáty Valkyovej na všetko, čo by vás v tejto súvislosti mohlo zaujímať.

Je výplň pier kyselinou hyalurónovou jeden z najžiadanejších zákrokov súčasnosti?

Výplne zažívajú v posledných rokoch neobvyklý rozvoj, ktorý je spôsobený jednak veľkým dopytom po aplikácii a jednak veľkým rozvojom nových typov fillerov. Jedná sa o injekčnú aplikáciu priamo do tkaniva pier. Záujem o ošetrenia s výplňami je veľký, má stúpajúci charakter. Určite patrí medzi TOP procedúry.

Koľko zákrok trvá a je bolestivý? Opuchnem po ňom?

Oveľa dlhšie ako samotné ošetrenie trvá pohovor s klientom, čiže vstupné vyšetrenie a diagnostika pleti. Na trhu máme široký výber kvalitných výplní. Väčšina z nich obsahuje lokálne anestetikum, ktoré významne tlmí bolestivosť a tým zlepšuje komfort ošetrenia. Pre erudovaného lekára aplikácia výplne do pier trvá približne 10-15  minút. Vznik opuchu po zákroku nemožno vylúčiť. Opuch má prechodný charakter. Výsledný efekt zhodnotíme s odstupom 10-14 dní.

Dá sa dosiahnuť iba jemné vyšpúlenie a zhydratovanie pier?

Algoritmus omladenia má svoju postupnosť presne definovaných inštrukcií na splnenie tohto zadania. Podľa toho zvolíme najvhodnejší materiál. Ošetrenie pier je mimoriadne citlivé. Pri prvej aplikácii vždy volím mäkkší menej hustý materiál, ktorý síce vydrží kratšie, ale súčasne pôsobí najprirodzenejšie. Pery budú hydratované a ozaj len jemne vyšpúlené.

Ako často treba chodiť na dopich?

Ideálny kožný implantát musí spĺňať niekoľko požiadaviek. Musí byť bezpečný, optimálne trvanlivý. Všetky materiály na báze kyseliny hylurónovej viažu vodu a stimulujú vlastné kožné fibroblasty k reaktívnej produkcii vlastného kolagénu. Zákrok sa môže opakovať vždy keď je to potrebné. Opakovanie aplikácie znižuje spotrebu materiálu, rýchlejšie a efektívnejšie sa dosiahne objemová plnosť tkaniva.

Je veľký rozdiel v tom, aký materiál dermatologička použije a podľa čoho sa rozhoduje pri výbere materiálu?

Pre úspešnú aplikáciu kožných implantátov musia byť splnené dve podmienky – dobrý lekár a kvalitný bezpečný materiál. Pre implantáty používané v Európskej únii platí, že musia byť schválené tzv. CE (Conformité Européenne), ktorá zaručuje ich bezpečnosť a overenosť. Samozrejme, že nie je možné s absolútnou istotou garantovať ich toleranciu a efektívnosť vzhľadom na individualitu každého klienta. Preto je nevyhnutné, aby aplikácia patrila iba do rúk lekára, ktorý ovláda výkon, aplikáciu a je

Kedy pre mňa zväčšenie pier nie je vhodné?

Súčasťou vstupného vyšetrenie sú anamnestické otázky zamerané na užívanie liekov, alergie, niektoré interné ochorenia, stav po vakcinácii (odstup minimálne 1 mesiac), psychický stav, laktácia, tehotenstvo. V oblasti tváre v čase zákroku nesmie prebiehať aktívne zápalové ochorenie kože. Kontraindikáciou sú zubné a ORL fokálne infekcie, neliečená parodontitída. Športovcov musíme upozorniť na zložky v niektorých produktoch, ktoré môžu viesť k pozitívnemu výsledku v dopingovom teste. Nevhodné je súčasné spojenie zákroku s ošetrením peelingom, laserom, mesoniťami, ošetrenie rádiofrekvenciou a ultrazvukom.

Na čo si treba dávať pozor pri výbere dermatologičky a o čo sa mám pred zákrokom zaujímať?

Predpokladám za samozrejmosť, že klient si vyberá iba akreditované pracovisko, kde pracuje erudovaný korektívny dermatológ s adekvátnym vzdelaním a absolvovanými potrebnými školeniami. Klient sa môže bez hanby spýtať lekára na jeho skúsenosti s výkonom, či dĺžku praxe. Ku každému klientovi pristupujem s vysokou dávkou profesionality a odborného nadhľadu, ale aj s istou dávkou pokory. Korektívny dermatológ musí mať estetické vnímanie. Požiadavka na estetický zákrok mnohokrát podlieha mediálnemu tlaku alebo až mediálnemu teroru a zle pochopenej reklame, čo mnohokrát ovplyvní vlastnú kritiku a sebahodnotenie.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:06