pexels
StoryEditor

Vlasové trendy na tento rok: Prestrihajte svoju korunu krásy a dosiahnete nový a štýlový vzhľad

23.01.2022, 20:00
Krása a móda
Autor:
Juliána N
Ako sa každoročne menia trendy v líčení či obliekaní, s novinkami prichádzajú i účesy. V tomto roku sa vrátime späť o pár desaťročí, kedy boli hitom ofiny, dlhé strihy alebo (už aj dnes) obľúbený bob. Poradíme vám zopár šikovných tipov a inšpirácií, s ktorými zažiarite.

1. Krátky „bob účes“ je späť

Tomuto účesu podľahlo už množstvo módnych ikon nielen v zahraničí, ale aj u nás doma. „Staré hollywoodske boby“ je univerzálny a stále moderný trend, ktorý sa dá využiť pri rovných a zvlnených vlasoch, no čo je ešte dôležitejšie - nezaberie vám veľa času.

 

2. Vlasy „na postupku“

Ani to nebolo tak dávno, kedy väčšina žien pri návšteve kaderníčky nezabúdala dodať, aby to na záver „spostupnila“. Milovníčky tohto štýlu môžu jasať, pretože postupka je späť!

3. Objemné kučery

Ozajstnú kučeravú „hrivu“ sa  bohužiaľ nepodarí dosiahnuť každej z nás, resp. aspoň nie na príliš dlhý čas. Kučeravé vlasy si sadnú predovšetkým s kratšími a jemnejšími vlasmi. Netreba pri nich zabúdať na vysušenie a následne vyfúkanie fénom kvôli záverečnej úprave, ktorá je veľmi dôležitá. Najdlhšie tento účes vydrží ženám, ktorých vlasy sú už prirodzene zvlnené.

Nezúfajte, ak sa vám nedarí udržať husté kučery. Podľa mnohých kaderníkov sa do módy vracia aj samotné fénovanie, využívajúce sa na vytvorenie objemu vlasov. Nie vždy platí pravidlo – „čím zložitejšie, tým lepšie.“ Na pohľad neupravené vlasy, na ktoré ste nevynaložili príliš veľa času či námahy si každým rokom získavajú viac a viac fanúšikov.

4. Riedka ofina

Čo sa týka ofiny, je in takmer každé obdobie - ibaže s menšími obmenami. Ofiny vyzerajú štýlovo a zároveň  retro, dalo by sa povedať, že tento trend naberá na sile. Zaujímavým ozvláštnením je tzv. „riedka ofina“, ktorá prináša mladší vzhľad. Dávajte si však pozor, pretože nepristane každej z nás.

 

5. Copíky, vrkôčiky a rôzne ozdoby

Štipce do vlasov, ozdoby, sponky či zapletené vrkôčiky – dalo by sa povedať, že 90.roky sa vracajú aj v tomto smere. Nebojte sa pri tom experimentovať, všetky kreatívne nápady ako zvýrazniť váš účes pomocou doplnkov sú v roku 2022 vítané. Veľké štipce a sponky sa objavili už v minulom roku, takže ak ich máte vo svojich doplnkoch, zaručene ich neodkladajte. Kombinovať ich môžete so všetkými účesmi a štýlmi, ktoré vám len zídu na um.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:14