starostlivosť o pleťwww.pexels.com
StoryEditor

ZÁZRAČNÉ elixíry: Vylepšia vám pleť do týždňa!

09.04.2019, 12:09
Krása a móda
Jadierka z marhúľ, marocký arganový olej, či granátové jablko. Zistili sme, čo funguje!

Himalájsky tip na dlhovekosť

V odľahlých zákutiach Himalájí žije kmeň Hunza preslávený tým, že sa tu ľudia bežne dožívajú viac ako 100 rokov. Bývalé nezávislé kráľovstvo je často opisované ako pozemský raj, kde žijú ľudia, ktorí nevedia, čo sú to choroby. Hlavným kľúčom k dlhovekosti sú vraj marhuľové jadierka, ktoré miestni pravidelne vo veľkom konzumujú.

Zázračná bylinka

Gotu kola (pupočník ázijský) patrí medzi najvýznamnejšie liečivé bylinky na svete. Posilňuje nervy, lieči rany, žehlí vrásky a predlžuje život. Jej účinky poznali aj starí himalájski jogíni, ktorí pravidelne popíjali odvar z gotu koly pred meditáciou. V Ázii má dodnes povesť zázračného omladzujúceho prostriedku.

Tajomstvo marockého zlata

Arganový olej je jeden z najvzácnejších olejov na svete a právom býva často nazývaný „marockým zlatom“. Pochádza z jadier plodu argánie tŕnistej, ktorá rastie len v juhozápadnej časti Maroka. Tunajšie berberské ženy ho vyrábajú ručne, tradičným spôsobom. Plody sa lúskajú a jadrá sa drvia na olejovú pastu. Arganový olej vyhladzuje vrásky, hydratuje pleť, podporuje tvorbu kolagénu a zbavuje pokožku únavy.

Kleopatra a jej omladzujúci kúpeľ

Niet sa čo čudovať, že si okolo prsta omotala aj samotného Cézara, poznala totiž mnoho skrášľujúcich trikov. Vyskúšajte prísady jej kúpeľa: Do vane nalejte liter mlieka, nasypte ovsené vločky, med a jadierka z granátového jablká. Po týždni bude vaša pokožka na dotyk jemná a žiarivá.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 18:11